Eldresentre gir bedre helse

Nesten 3000 av Oslos eldste har deltatt i en brukerundersøkelse om Oslos eldresentre. Resultatet er, ikke overraskende, svært positivt for byens dagse...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.12.2006 kl 09:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nesten 3000 av Oslos eldste har deltatt i en brukerundersøkelse om Oslos eldresentre. Resultatet er, ikke overraskende, svært positivt for byens dagsentre for eldre. 97 prosent av alle som deltok i undersøkelsen i regi av helse- og velferdsetaten, sier at tilbudet ved eldresentrene er viktig. Formålet med undersøkelsen var å synliggjøre og eventuelt bedre eldresentrenes tilbud. Nå er det viktig at de positive resultatene av undersøkelsen ikke blir en hvilepute for byrådet. Nå lover da også byrådet at det skal sikres mer forutsigbare økonomiske rammer for eldresentrene. Det mener Nordre Aker Budstikke er et godt signal.

– Brukerundersøkelsen forteller oss at eldresentrene er noe langt mer enn et sted der man får en kopp kaffe eller leser avisen, sier byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug.

Byens eldresentre er noe langt mer enn et sted å være. Eldresentre med gode tilbud som matservering, mosjon, helseundersøkelser og foredrag kan utgjøre en stor forskjell for eldres helse. Mange eldre sitter mye hjemme alene. Et sted å gå for å møte venner og kjente, spise næringsrik mat kan faktisk spare samfunnet for penger. Eldre som er jevnlige brukere av byens eldresentre bygger i tillegg til viktige sosiale nettverk ofte også en bedre psykisk og fysisk helse. Det kan igjen føre til at de kan bo lengre hjemme.

Et annet viktig aspekt ved eldresentrene er innsatsen til de frivillige. Dette er som regel spreke pensjonister som har tid og krefter til å hjelpe eldresentrene. Også disse drar nytte av alle de positive ringvirkningene ved et eldresenter med nok midler og god drift. Nå får vi bare håpe at byrådet holder det som loves, nemlig forutsigbare økonomiske rammer.

Byens eldresentre er noe langt mer enn et sted å være

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse