ANNONSE
Annonse

KOMMENTAR:

– En trist start på det nye året

Svein Olav Bø - Kjelsås Langrenn. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– En eller flere personer har systematisk klippet av flere vitale kabler til styringssystemet på alle kanonene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2017 kl 10:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Værmeldingen for de første dagene av januar var oppløftende for alle som skal produsere kunstsnø, og vi i Kjelsås Langrenn så fram til noe gode produksjonsdager og netter i Linderudkollen Skianlegg.

LES HER: Noen har sabotert snøkanonene på Linderudkollen!

Det ble produsert snø tidlig i november, og vi har sett at sløyfa rundt stadionområdet har vært til utrolig stor glede for mange små og store skiløpere. Og til tross for mye dårlig vær siden snøen ble produsert, så har vi virkelig fått erfare hvor motstandsdyktig kunstsnøen er mot mildvær og fuktighet.

Bymiljøetaten har preparert sløyfa jevnlig og således sikret gode forhold for både klassisk og skøyting.

Nå skulle resten av løypenettet snølegges med kunstsnø og mange frivillige var innstillet på å legge ned et betydelig antall timer for å sikre sesongen for løpere fra mange klubber og andre som trives med en skitur.

Skuffelsen og fortvilelsen var derfor desto større når vi på ettermiddagen 2. januar oppdager at samtlige fire kanoner har vært utsatt for hærverk. En eller flere personer har systematisk klippet av flere vitale kabler til styringssystemet på alle kanonene.

Foto: KJELSÅS LANGRENN

Det har liten hensikt i å spekulere over hvem som bevisst går inn for å sabotere forholdene for barn og ungdom, men de har i hvert fall greidd å sette en effektiv stopper for det mange mener er en svært meningsfull aktivitet.

Vi mener imidlertid at det må være voksne som står bak hærverket, da den ene kabelen er så vidt kraftig at det kreves krefter for å klippe den av.

Nå er alle snøkanonene ødelagt, melder langrennsgruppa. Her fra i fjor vinter i det flotte nye skianlegget i Linderudkollen. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det er vanskelig å vite noe sikkert om når skadeverket kan ha funnet sted, men Kjelsås Langrenn er selvsagt interessert i å høre om noen har sett noe som kan bidra til å kaste lys over saken.

Kjelsås Langrenn, Svein Olav Bø, styremedlem anlegg

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse