ANNONSE
Annonse

Ukens leder

- En varslet katastrofe

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Førstkommende torsdag har denne lederskribent bestilt omlegging til vinterdekk. Det er bare å legge fingrene som et hjulkryss og håpe at snøen ikke faller før. Firehjulstrekk eller ikke. Det er garantert at de første snødagene kommer til å bli like kaotiske i år som i fjor. Minst. Da er det om å gjøre å ikke være blant dem som blir stående på kryss eller tvers eller på skrå. Det er frustrerende å ikke komme på jobb som følge av snøfall. Enda verre er det om du selv er en del av årsaken til at alt stopper opp. Det er tross alt bedre å sitte i bilen med varmeapparatet i gang og radioen innstilt på trafikkogmusikk, enn å stå i grøfta og vente på Falken eller Viking.

Køene på E6 er ikke blitt mindre selv om den nye tunnelen i Follo er åpnet. Vårt inntrykk de siste dagene er at køene heller er blitt lenger. Det virker på oss som om bedre vei har lokket flere over fra tog og buss og over i egen bil. Køene om morgenen står allerede dønn stille om morgenen. Tenk da hvordan det vil bli med hvitt dekke på asfalten. Hver eneste vinter diskuterer vi hvorfor snø stopper alt i Oslo. Hvert år ler folk i Nord-Norge av oss som ikke takler selv det tynneste lag med snø.

Det både de og vi glemmer når vi sitter der og myser ut i føyka er at det allerede på nydelige høstdager med tørre fine veier går fryktelig sakte i hovedstaden. Alt avhenger av at alle kommer seg frem. Så fort en gammel skrabb stopper opp med kokende radiator, så forplanter trøbbelet seg med utrolig hastighet. Når naturen strør snø på dette digre trafikk-dyret, så blir det garantert kaos hvert eneste år. Og vi kommer helt sikkert til å rette sinte fingre i de samme retningene som alle år før. Vi kommer til å skylde på trailersjåfører fra Europa som ikke bruker kjetting. Vi kommer til å rase mot tullinger på blanke sommerdekk, ferske sjåfører som ikke er vant til snø og erfarne sjåfører som likevel feilberegner og sklir ut i grøfta.

Sist men ikke minst kommer vi til å hytte våre mentale never mot Oslo kommune og alle de innleide traktorfolkene som ikke måker nok. Vi kommer til å bli sinte. Kjære leser. Se på kalenderen. Legg om til vinterdekk snarest. Og forbered deg på å telle til 1000. Eller noe annet som er bra for hjertet ditt.

Hvert år ler folk i Nord-Norge av oss som ikke takler et tynt lag snø.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse