– En vinter med «styggen på ryggen», men nå er det vår!

Det er vår, det er lyst. FOTO: PRIVAT

KOMMENTAR: – Endelig er lyst, og dagen lengre enn natten og mørket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2018 kl 09:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

I forrige uke skrev psykolog og spaltist i Nordre Aker Budstikke, Egil-Arne Skaun Knutsen om det å ha angst, og at angsten er så «motherfucking ekte», etter sang av OnklP. Geir-Erik fra Kjelsås likte godt hvordan psykolog Egil-Arne Skaun Knutsen oppsummerer om angst, og hvordan vi kan hjelpe oss selv midt oppi det mørke. Han forteller også at det regnes at det til enhver tid er rundt 800.000 nordmenn som har fra lett til tung psykisk lidelse. Geir-Erik fra Kjelsås har til tider angst og depresjon. Her forteller han litt om hvordan han opplever det.

Vintersolverv har vært her og endelig er dagen lengre enn natten og mørket. Å ha vært i mørket og sett etter lyset, er en belastning. Ikke bare for en selv men også for alle de som jeg er glad i, og som er glad i meg.

Tenker da på sangen til Åge Aleksandersen, som her disse ordene: Når mørke no har sænka sæ, går æ stillt igjennom rommet, å følelsan dæm slit I'mæ, ka vil fremtida gi?

Jeg kjenner ikke til fremtiden, jeg frykter heller ikke fremtiden når jeg ser tilbake på fortiden. Nok en vinter har gått, og det har vært en vinter jeg ikke vil skal komme tilbake, både på godt og vondt.

For min del har det også vært gode og herlige stunder, men vinteren har også vært en tid med den nå så berømte «styggen på ryggen», som for min del har vært angstlidelse og til tider mørke depresjoner.

De gode og herlige stundene er å ta en del av mitt barnebarns første to år, og kjenne kjærligheten fra alle de jeg er glad i og som er rundt meg.

Påsken har vært, og alt det medfører av sosiale og familiesammenkomster. Det blir noen ganger litt mye for meg med angst. Folk er flinke å legge ut på sosiale medier om påske og masse andre hyggelige ting. Jeg prøver å trykke liker og leser alt, men legger ikke ut noe selv.

Det betyr selvfølgelig ikke at jeg for eksempel ikke er ett påskemenneske.

Når man sliter litt, både det ene og det andre er det godt å tenke på gode ord i fine sanger, Alf Prøysen med «du skal få en dag i mårå» og fra min favoritt av feelgoodsang med Anne Grete Preus henter jeg dette:

Det snør himmelsk korrekturlakk
Over feilstavet sommer
Og hør bylarmen forsvinner
Under dalende flommer.
En ny start, ett lite lys i tunnelen og en lysere årstid,
kjenner at våren er god.

Geir-Erik

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse