– Er det noe vi kan gjøre?

Skjermdumper, nrk.no og vg.no lørdag morgen.

Det dreier seg for meg om å være redd for mine barns trygghet i fremtiden, skriver Rune Skalstad, etter terrorangrepene i Paris fredag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2015 kl 13:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Sitter fortsatt i sofaen, alene hjemme og følger situasjonen i Paris.

Klokka er snart halv to og jeg klarer ikke å legge meg. Å formidle hva man føler uten å bomme innenfor rammene er ikke lett.

Det jeg virkelig tenker på er mine barn. Er jo som alle foreldre utrolig glad i begge to og skulle gjerne vist at jeg kunne holde dem trygge også i fremtiden.

Med over 140 døde. Skutt ned, massakrert i Allahs navn er jeg ærlig redd vi står ovenfor en verden og et Europa hvor våre barns trygghet ikke er en selvfølge.

Er det noe vi kan gjøre. Finnes det en retardasjonsmulighet. Jeg flagger nå mitt politiske ståsted og ber innstendig opposisjonen om å finne virkelighetsoppfatning basert på stadig flere hendelser som man må være blind og naiv med vilje for å ikke se.

Jeg (er) ærlig redd vi står ovenfor en verden og et Europa hvor våre barns trygghet ikke er en selvfølge

Vi fratar vårt eget politi retten til å bære våpen mens en europeisk storby innfører unntakstilstand og i prinsippet er i krig. Disse terroristene er hellig overbevist om at deres sak er verdt å dø for og de dreper barbarisk for å understreke sin tro.

Da må vi i det minste slutte å ignorere at de finnes og late som om det ikke gjelder oss. Jonas Gahr Støre står på tv og ber oss om å ikke trekke paraleller til det som skjer og håper ikke PST «utnytter» situasjonen for å omgjøre sin våpeninstruks.

Mens jeg skriver begynner debatten om hjemlig trygghet å rase mellom politikerne og selvsagt på sosiale medier. Selvsagt er jeg nå ikke bedre men det dreier seg for meg om å være redd for mine barns trygghet i fremtiden...

Denne kommentaren handler ikke om rasime, jeg er like glad i mine venner med blandet kulturell bakgrunn som mine andre venner. Det handler om terror, frykt, sinne og handlingslammelse.

Rune Skalstad
Årvoll/Kjelsås

Dette innlegget ble først publisert på Rune Skalstads Facebook-side. Skalstad er en profil i Kjelsås IL.

LES OGSÅ:
* Det blir smelling i kveld - Brann- og redningsetaten sier folk selv må vurdere om det er passende

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse