ANNONSE
Annonse

Kommentar:

«Er MDG egentlig kjent på Nedre Grefsen?»

Det er helt andre signaler som kommer fra MDGs BU-representant i innlegget hennes i Nordre Aker Budstikke, enn hva partiets representant i MPS-møtet mandag var med å vedtok ,skriver Haavard Nordlie. Svært mange Grefsen-beboere møtte opp i det politiske møtet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det tok under 20 timer for Miljøpartiet De Grønne (MDG) å skape usikkerhet og dokumentere at vi Grefsenbeboere antakelig ikke har dem som samarbeidspartner i vårt arbeid for å hindre saneringen av Nedre Grefsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2016 kl 12:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Mandag kveld var MDG i Miljø-, Plan- og Samferdselskomitéen i Nordre Aker bydel med på å anbefale følgende vedtak for Bydelsutvalget (BU):

«BU er opptatt av at småhusområder på nedre Grefsen bevares. BU ber om at Utbyggingsområdet på Nedre Grefsen, som BU ved en inkurie ikke kommenterte i høringsprosessen, tas ut av gjeldende regulering i kommuneplanen.»

LES OM MØTET OG VEDTAKET HER!

Haavard Nordlie, Grefsen-beboer, og mannen som først skrev om fortettingsplanene for Nedre Grefsen, i Talefoten. Foto: PRIVAT

Tirsdag skriver Liv Derås Bjørnstad, som representerer MDG i BU følgende: «Om vi ser stort på det mener vi at når valget står mellom felles grøntområder og villastrøk med så gunstig plassering som i dette tilfellet blir det dessverre villastrøket som taper.»

LES HELE INNLEGGET FRA MDG HER!

Med andre ord total helomvending hvor man går fra et klart signal om bevaring til et klart signal om sanering. Og det ser ut til at hun vil lage park og fellesareal av hjemmene våre.

Men så fortsetter hun: «Vi vil jobbe for at nedre Grefsen blir et godt by-prosjekt som planlegger for parker og private grønne bakgårder, liv på gateplan med kafeer og butikker, områder for lek og rekreasjon, og god skole- og barnehagedekning.»

Dette er med respekt å melde bortimot Norgesrekord i antall floskler i en setning! Nedre Grefsen er et velfungerende bo-område med grønne lunger, fullt av liv og rekreasjon, og vi har barnehager og skole. Derås Bjørnstads holdning til området bærer preg av respektløshet og kynisk holdning til et miljø som er dyrket fram gjennom generasjoner.

Et annet fyndord fra MDGs representant er: «Nedre Grefsen er et veldig hyggelig område, men vi mener at nærheten til kollekktivknutepunktene er et gode som må deles av fler enn det gjør i dag. All fortetting må tilpasses stedet der det fortettes om den skal bli god.»

Vi kan konstatere at MDG ser det som helt uvesentlig at man skal måtte rive folks hjem – jfr. hennes tidligere uttalelse om at villastrøket blir taperen – for at flere skal kunne bo tett opp til Ring 3 og Storokrysset.

Hennes bruk av ordet «fortetting» er totalt misvisende og dessverre i tråd med hennes partifelle byråd Hanna Marcussens bruk av begrepet. Fortetting foregår på bakkenivå, ikke i høyden! Når man vil øke antallet boenheter med over 2000 i et område hvor det ikke finnes mere plass på bakken, skjønner selv et barn at man må bygge i høyden. Og da må man rive de husene som allerede står der, for man bygger ikke flere etasjer opp på eksisterende småhus.

Så MDG, vis oss i hvert fall den respekt å kalle en spade for en spade (også før den er stukket i jorden…) og ikke tut ørene våre fulle med «fortetting», «private grønne bakgårder» og «godt by-prosjekt» når det dere snakker om er å rive hjemmene til godt over tusen mennesker for at «flere skal få del i godet nærhet til kollektivknutepunkt».

Haavard Nordlie
Grefsen-beboer

LES BAKGRUNNEN FOR SAKEN: Frykter sanering av hele småhusområdet på nedre Grefsen

Følg saken om «kommunedelplan-avsløringen» her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse