Et liv går tapt...

Den ene anden kom seg aldri over veien. Foto: Privat

Halvveis mot målet får vi øye på to stokkender som er ute å spaserer i veien. Vi har tidligere truffet og hilst på flere hunder, men dette var noe nyt...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2009 kl 10:05

Halvveis mot målet får vi øye på to stokkender som er ute å spaserer i veien. Vi har tidligere truffet og hilst på flere hunder, men dette var noe nytt. Vi er rett ved siden av dem og vi prater om hvor flotte de er med grønt hode, ingen armer og rare ben... Så skjer det, det kommer en bil som rett og slett kjører rett over den ene anda 2 meter ifra oss og rett foran øynene på store og små! Ikke antydning til å svinge unna eller bremse... Min datter får seg et lite sjokk i likhet med meg der vi hører det knase i en liten uskyldig stokkandkropp! Bilen raser videre, på et sikkert travelt oppdrag denne ellers rolige og harmoniske morgenen... Igjen står en gråtende, sjokkert treåring, en stokkand som brått mistet sin kamerat og en pappa som i forfjamselsen ikke engang la merke til biltype eller nummer... Det var en flott morgen med fin, lun morgensol og god stemning hos små og store i familien. Frokost, tannpuss og greing av hår blir unnagjort og de eldste barna blir sendt på skole. Minstejenta på tre år går i barnehage rett i nærheten og vi tar det som en rolig morgentur med tid til "de gode samtalene".

Samtalen tar en naturlig vending der vi prater om at mange voksne har det fryktelig travelt med mange viktige ting om morgenen og at stokkanda nå flyr til himmelen…

Geir Håvard Øyulvstad

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon