Et nervehelvete

I skrivende stund er det ikke lenge siden vi slo Vålerenga på Ullevaal Stadion, og alle inntrykkene har begynt å synke inn. Det som kanskje overrasker...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2008 kl 15:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I skrivende stund er det ikke lenge siden vi slo Vålerenga på Ullevaal Stadion, og alle inntrykkene har begynt å synke inn. Det som kanskje overrasker meg mest i denne typer kamper, er min egen oppførsel, og oppførselen til godt voksne menn, som blir forvandlet til små skjelvende larver underveis.

For da Tom Henning Øvrebø blåste i fløyta, var det noen få utvalgte av oss som pilte i helt andre retninger enn tribunen. Selv fant jeg en god plass langt inne i Ullevaal Stadions pressesenter, og der koste jeg meg med øreplugger, pepsi max og kveldens kampprogram, selvsagt med kolibripuls og svettetokter.

Min gode venn og Lyn-frende Finn Bjelke hadde på forhånd annonsert at han ikke skulle se kampen, men faktisk så klarte han noen minutter på sidelinjen før han smatt inn i en dunkel avkrok.

Da Lyn gikk opp til 2-0 med kun noen minutter igjen, var det i midlertidig trygt å komme ut, og da vandret det plutselig en munter gjeng bort mot garderobeområdet på stadion. Alle like blide og fornøyde, og alle mente selvfølgelig at nervene hadde vært under kontroll hele tiden.

Da dommeren så blåste for full tid, utspilte det seg euforiske scener i spillertunnelen der direktører klemte ballgutter, og spillere klemte kameramenn. Til og med innspillingslederen til TV2, som stod med Lyn-drakt under uniformen sin, måtte gi noen en klem og hanket til seg et av par av spillerne.

Så viktig var denne seieren for klubben, og det var det mange som merket. For hadde vi fått tre tap på rad, hadde det blitt noen tunge dager fremover, både for oss som jobber i klubben, men ikke minst for fansen.

Vel inne i garderoben fikk Finn Bjelke oppleve alle våre drømmers mor da Henning Berg prikket han på skulderen og sa "Finn, vil du ta seiersropet?"

Bjelke er ikke veldig skyggeredd, for å si det mildt, men denne gesten satte den ellers så verbale mannen litt ut av spill, for dette syntes han åpenbart var stort.

Og slik gikk det altså til at herreavdelingens Finn Bjelke brølte ut Lyn-ropet av full hals mens spillere, støtteapparat og administrasjon hoppet rundt han.

Med andre ord var dette en deilig dag, og akkurat så deilig som en slik dag skal være, når vest møter øst i fotball.

Ha en strålende helg!

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse