Kommentar: «Et nytt nedre Grefsen! Åpent, grønt og urbant»

Det fins mange dårlige eksempler på fortetting, men la oss heller se til de gode tette strøkene som for eksempel Torshov eller Grünerløkka som er veldig populære boligområder, skriver MDG. Bildet er kun en illustrasjon, og er fra Torshov kirkepark. (Bildet er Creative commons-lisensiert fra Wikimedia)

– Om vi ser stort på det mener vi at når valget står mellom felles grøntområder og villastrøk med så gunstig plassering som i dette tilfellet blir det dessverre villastrøket som taper.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2016 kl 14:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nedre Grefsen er et flott område. Miljøpartiet de Grønne Nordre Aker vil at det skal kunne deles av fler, men da må det bli i ny drakt. Vi mener at istedenfor å se for seg ruvende blokker i grå og triste bymiljøer må vi se til de beste eksemplene på hvordan vi kan skape levende byer.

Se bildet større

Liv Derås Bjørnstad sitter i bydelsutvalget for Miljøpartiet de Grønne. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For oss handler fortetting om å ta vare på marka, byens parker og grønne lunger. Det handler om mindre bilavhengighet og renere luft. Det handler om å skape gode nabolag med gang og sykkelavstand til det meste du trenger til daglig. Nedre Grefsen kan bli et større nabolag som er koblet rett på kollektivnettet.

LES BAKGRUNNEN HER: Åpner for fortetting av småhusområdet på nedre Grefsen

Nedre Grefsen er et veldig hyggelig område, men vi mener at nærheten til kollekktivknutepunktene er et gode som må deles av fler enn det gjør i dag. All fortetting må tilpasses stedet der det fortettes om den skal bli god. Det gjøres ikke alltid og det fins mange dårlige eksempler på fortetting, men la oss heller se til de gode tette strøkene som for eksempel Torshov eller Grünerløkka som er veldig populære boligområder.

Vi vil jobbe for at nedre Grefsen blir et godt by-prosjekt som planlegger for parker og private grønne bakgårder, liv på gateplan med kafeer og butikker, områder for lek og rekreasjon, og god skole- og barnehagedekning. Det er også viktig at fortetting gjøres i takt med utbygging av kollektivtransporten.

Vi Nordre Aker MDG kommer til å følge godt med når den helhetlige planen for området legges, men har for øyeblikket ingen grunn til å tro at dette nedre Grefsen står i fare for å utvikles til å bli ansamling skjemmende boligmaskiner.

Miljøpartiet de Grønne Nordre Aker vil som mange andre har nevnt i denne debatten at Oslo skal ha varierte bomiljøer som er tynnere og tettere befolket, men den spredte bebyggelsen må som hovedregel ligge lenger unna knutepunktene.

LES OGSÅ: Dette sier byutviklingsbyråden (MDG): – Jeg skjønner at folk er bekymret, for det vil helt klart bli endring på Grefsen

Det er ikke vanskelig å forstå at beboerne på nedre Grefsen blir sinte og bekymrede, men Oslo vokser og det bygges i hele byen. Om vi ser stort på det mener vi at når valget står mellom felles grøntområder og villastrøk med så gunstig plassering som i dette tilfellet blir det dessverre villastrøket som taper. La oss heller diskutere de gode løsningene for hvordan det skal bygges. La oss diskutere løsningene som sørger for at Oslo også i fremtiden er en grønn by omkranset av natur som er lett tilgjengelig for alle.

Liv Derås Bjørnstad Miljøpartiet de Grønne Nordre Aker

LES OGSÅ: Foreløpig seier for aksjonsgruppa etter møtet i bydelen: Vil fjerne Grefsen fra utbyggingsplan

Følg saken om «kommunedelplan-avsløringen» her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse