Skeid-spalten: Ett poeng mot Oppsal var to poeng for lite!

Jonny peker mot cupkampen. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Snøft fra storoksen, Jonny Olsen. – Skeid fortjente seieren. Så, hva nå - kanskje vi får en cupbombe?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2016 kl 10:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Oppsal inviterte til fest på sin debutmatch på tredje høyeste nivå. Rammen var god! Godt over 400 mennesker, strålende vær og to Oslolag som begge to ville vise seg frem i årets åpningskamp.

Men når dommeren blåste av kampen var det ingen tvil: Skeid fortjente seieren.

I store deler av kampen var det bare et lag på banen. Skeid tok fullstendig kontroll over kampen, og spesielt det knallharde arbeidet og innsatsen til vår strålende midtbanetrio må ikke glemmes. Jens Rongved, Hassan Yousef og Andreas Steinbakk-Olsen jobbet 110 prosent kampen igjennom, og eide midtbanen. Det la grunnlaget for dominansen vi så på banen.

Oppsal var bare farlige på kontringer, men hadde kun to seriøse målsjanser i løpet av kampen. Og nei, da har jeg ikke tatt med den latterlig billige straffen de fikk ti minutter før slutt. Høydepunktene viser at dommeren regelrett dummet seg ut, for Oppsalspilleren snublet i egne ben. Heldigvis seiret rettferdigheten da Idar dro frem en strålende redning. Strålende!

Kasper Amdal og Mansour Gueye i midtforsvaret hadde full kontroll, og spesielt sistnevnte var tidvis ekstremt dominerende. Offensivt løp Johnny Buduson det han kunne, men led av at han ikke fikk de nødvendige bakromspasningene han trenger. Mustafa Hassan på høyrekant har hatt bedre dager på jobb, mens hans makker på venstrekant Anders Engebretsen imponerte. Uheldigvis pådro han seg en skade på slutten av kampen. Håper ikke det er alvorlig!

Så, hva nå?

Vi står med ett poeng etter åpningskampen. Basert på kampen var det 2 poeng for lite. Vi tar med oss det positive fra kampen, og alle sjansene vi produserte. Vi hadde blant annet to skudd i tverrligger.

Det er litt urovekkende at vi ikke fikk ballen i buret, men det kommer andre muligheter senere.

Første mulighet til å gjøre noe med dette er mot Strømmen i 1. Runde i NM på onsdag.

Strømmen kommer til Nordre Åsen som favoritter. De spiller tross alt i divisjonen over oss, og skal ikke tape mot et lag i divisjonen under. Vi er dermed underdogs på egen hjemmebane. Kanskje det er en rolle som passer oss godt?

For, det Skeidlaget vi så i går hadde tydelige premierenerver i starten av kampen. Det ble bedre utover kampen, men det var nok litt høye skuldre. Mot Strømmen på onsdag? Da kan vi senke skuldrene og slappe av. Vi har ingenting å tape i den kampen.

Og hvem vet, kanskje vi får en cupbombe?

Snøft fra storoksen,

Jonny Olsen
Skeidoksene

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse