Fiberfeber i U-landet Kjelsås

Det er underlig at ikke flere reagerer på det som er iferd med å skje over hodene på Kjelsåsbeboerne. Det strekkes kilometervis med kabler fra forskje...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2008 kl 08:50

Det er underlig at ikke flere reagerer på det som er iferd med å skje over hodene på Kjelsåsbeboerne. Det strekkes kilometervis med kabler fra forskjellige konkurrerende nettleverandører og resultatet er edderkoppspinn i alle stolper langs våre gater. Diskusjonen i denne saken går for det meste på det vi ser inne i vår egen stue og TV. Har folk sluttet å gå ut å se hva som skjer i uteområdene? Det virker som firmaer her i byen for ta seg til rette akkurat som de selv vil, mens private risikerer å bli nektet enkle utførelser som f.eks. å skifte vinduer.

I min barndom var ledningskaos i telefonstolpene et problem som etter hvert ble forbedret og de fleste ledninger lagt i bakken. En stor forbedring til glede for alle.

Jeg var på besøk i Irak i fjor og så hvordan ledningsnettet opptrer når styringen mangler totalt. Et typisk u-lands fenomen reflekterte vi, inntil vi kom tilbake til Kjelsås og så at det samme er iferd med å skje her. Er u-landstilstandene begynt å komme hit også? Går det ikke an å få disse kablene i bakken? Hva om alle disse konkurrerende skal trekke sine egne kabler i stolpene, Viken-Nett, Riks-TV, Canal-Digital, Get, osv.

I Sandefjord fikk alle for et par år siden fibertilkobling til sine hus. Det ble ført i rør i bakken og «blåst» inn til hvert hus på en elegant måte.

Per Arne Moen

Frustrert Kjelsåsboer

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!