Fiberfeber i U-landet Kjelsås

Det er underlig at ikke flere reagerer på det som er iferd med å skje over hodene på Kjelsåsbeboerne. Det strekkes kilometervis med kabler fra forskje...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det er underlig at ikke flere reagerer på det som er iferd med å skje over hodene på Kjelsåsbeboerne. Det strekkes kilometervis med kabler fra forskjellige konkurrerende nettleverandører og resultatet er edderkoppspinn i alle stolper langs våre gater. Diskusjonen i denne saken går for det meste på det vi ser inne i vår egen stue og TV. Har folk sluttet å gå ut å se hva som skjer i uteområdene? Det virker som firmaer her i byen for ta seg til rette akkurat som de selv vil, mens private risikerer å bli nektet enkle utførelser som f.eks. å skifte vinduer.

I min barndom var ledningskaos i telefonstolpene et problem som etter hvert ble forbedret og de fleste ledninger lagt i bakken. En stor forbedring til glede for alle.

Jeg var på besøk i Irak i fjor og så hvordan ledningsnettet opptrer når styringen mangler totalt. Et typisk u-lands fenomen reflekterte vi, inntil vi kom tilbake til Kjelsås og så at det samme er iferd med å skje her. Er u-landstilstandene begynt å komme hit også? Går det ikke an å få disse kablene i bakken? Hva om alle disse konkurrerende skal trekke sine egne kabler i stolpene, Viken-Nett, Riks-TV, Canal-Digital, Get, osv.

I Sandefjord fikk alle for et par år siden fibertilkobling til sine hus. Det ble ført i rør i bakken og «blåst» inn til hvert hus på en elegant måte.

Per Arne Moen

Frustrert Kjelsåsboer

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse