- Flott forebyggende fotball!

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2009 kl 13:40

I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om Kjelsås' jentefotball-cup på Grefsen Stadion. Den var dratt igang av foreldre og Kjelsås fotball, som ønsker å redusere det store jentefrafallet fra fotballen i 15-16 års-alderen, med initiativtager og trener for Kjelsås J-16, Aril Becher, som «spiss». Hele 60 jenter fra 12 til 17 år var med i cupen, og lagene ble inndelt på tvers av alder.

— Vi spiller med blandede lag for å bygge relasjoner mellom aldesgruppene, fortalte Becher til avisen. Og allerede for neste sesong satser Kjelsås fotball på å melde på et jentejuniorlag i serien, og om ikke så altfor lenge er planene også et seniorlag, etter hva Nordre Aker Budstikke har hørt.

Tidligere rektor ved Kjelsås skole, Alf Hansen, og nå breddesjef i Norges Fotballforbund, var også tilstede og skrøt av arrangementet med ord som «fint tiltak», samlende bånd mellom lagene» og at slike tiltak «begrenser frafallet».

Nordre Aker Budstikke vil også skryte av arrangementet, som uten tvil er flott forebyggende fotball, og et arrangement til etterfølgelse av andre klubber. Jentefotball er gøy, og så klart det er viktig å beholde jentene i fotballen, like så mye som gutta. Arrangementet er dessuten verdifullt forebyggende også utenfor banen og idretten. Dette er jenter som også møter hverandre blant annet i skolehverdagen, på tvers av klassetrinn, barne- og ungdomsskole og videre oppover, men også i andre fritidsaktiviteter.

— Alle blir liksom kjent med hverandre, og det er veldig bra, sa Elida.

Det er vi helt enig i, og heier på Kjelsås jentefotball og alle andre som sto bak dette flotte arrangementet på Grefsen Stadion, lørdagen midt i septemb er.

Og selv om ikke guttefotballen har like stort frafall som jentefotballen, så kanskje også gutta hadde hatt god nytte av en tilsvarende cup, og kanskje til og med en cup med både alders- og kjønnsblandede lag? Det kan jo ikke bli særlig mye annet enn «bare positivt» ut av slike arrangementer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon