Fordel Lyn?

Fotballhelgen kunne ikke vært bedre. Lyn tok fullstendig rotta på Aalesund, lagene rundt oss på tabellen avga viktige poeng, Leeds knuste Gillingham p...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2008 kl 08:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Fotballhelgen kunne ikke vært bedre. Lyn tok fullstendig rotta på Aalesund, lagene rundt oss på tabellen avga viktige poeng, Leeds knuste Gillingham på et fullsatt Elland Road, og Manchester United tok livet av Chelseas gulldrøm med en seier mot West Ham. Ja, også vant Reggina borte mot Catania i Serie A, og da er Andersens fotballhelg totalt fullkommen. Jeg tar heller ikke for hardt i når jeg sier at det frydet meg at Vålerenga gikk på en smell hjemme mot Molde, et tap jeg naturligvis hadde spådd på forhånd. Helgen får terningkast seks i min bok.

Ser jeg frem mot det som skal skje videre, er det masse å glede seg til for Lyn-fans i hele byen. Mandag er det første runde i cupen som står på programmet, og jeg ser mange Lyn-supportere har vært kritiske til oppsettet som Norge Fotballforbund kom med. Lyn, har som eneste lag i Tippeligaen blitt satt opp mot en motstander som ligger himla langt unna, og dette vekker naturligvis vrede hos våre naboklubber, og våre supporter.

Sett fra mitt ståsted er oppsettet glimrende, for dette vil tale ekstremt til vår fordel i senere runder, dersom alt går etter planen mot Harstad. For det første tror jeg Ullern, Frigg og Korsvoll har alle tiders mulighet til å gå videre i cupen, selv om alle tre møter skikkelig motstand. Frigg har Notodden hjemme, Korsvoll må til Drøbak, mens Ullern får Hønefoss på besøk.

Hva hadde vært bedre enn en kamp i andre runde på kunstgresset på Ullernbanen, Marienlyst eller Korsvollbanen? Vaffellukt, slappe pølser, mai-sol og fullsatte tribuner når Lyn besøker klubber de fleste av supporterne våre har som andrelag eller moderklubb, hadde vært fantastisk for vestkanten, og ikke minst veldig gøy for oss og våre supportere. Det er ingenting som er så hyggelig som når topp møter bredde, og den gjestfriheten man ofte møter hos disse klubbene er til etterfølgelse for alle som jobber med arrangementer i Tippeligaen.

Skulle Lyn være så dyktige å slå ut et av disse lagene på vei til Ullevaal kan man komme i en situasjon der man møter et Tippeliga-lag i en eventuell kvartfinale. La oss si at dette blir LSK, og begge klubber står med like mange hjemmekamper. Hva tror dere blir utslagsgivende i forhold til hvem som får hjemmekamp? Da vil vår tur til det høye nord selvfølgelig bli vektlagt, og Lyn med all sannsynlighet bli tildelt en hjemmekamp.

Det kommer til å komme mange godbiter fremover, og fortsetter vi å spille som vi gjorde mot Aalesund blir det garantert gøy å heie på Lyn de neste månedene.

Og for de av dere som vil følge Harstad-Lyn, så vil naturligvis lyn.no ha LIVE-oppdatering.

Heia Lyn og god helg.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse