ANNONSE
Annonse

Fortsatt fortetting på Smestad og Nedre Grefsen!

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

DEBATT: Dersom det rødgrønne byrådet og Rødt virkelig vil bevare småhusområdene i Oslo hadde de støttet de borgerliges forslag om å beholde Nedre Grefsen og Smestad som småhusområder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2017 kl 14:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

I stedet har Arbeiderpartiet, MDG, SV og Rødt vedtatt fortsatt områderegulering for Smestad og Nedre Grefsen. De har vedtatt å stoppe enkeltsaker, men ikke planleggingen av en utvikling av disse to områdene. Det betyr at utbyggerne kommer til å fortsette å banke på dørene i disse delene av byen for å kjøpe tomter. Det er skuffende at de legger opp til en slik prosess.

LES OGSÅ: Vedtaket i bystyret: Et pusterom for nedre Grefsen

Espen Ophaug (V), Camilla Wilhelmsen (Frp), Pia Farstad von Hall (H) og Erik Lunde (KrF). Foto: OSLO KOMMUNE / STURLASON

Forskjellene mellom borgerlig og sosialistisk byutviklingspolitikk har aldri vært tydeligere. Det rødgrønne byrådet, ledet av Arbeiderpartiet, ønsker fortetting, og det helst raskt. Forskjellen mellom partienes standpunkter i disse sakene kommer også tydelig frem på nettsiden til beboeraksjonen på Nedre Grefsen, der de har spurt partiene om hva de mener.

LES OGSÅ: Dette mener partiene om nedre Grefsen

Med det rødgrønne byrådets forslag til ny byutviklingsstrategi åpnes det for fortetting i en 500 meters radius rundt 36 T-banestasjoner og trikkestopp, i tillegg foreslås ytterligere flere småhusområder fjernet. Vi vet at utbyggere banker på dørene i andre bydeler; hele nabolag føler seg utrygge på hva som skjer. De blir usikre for fremtiden til sitt eget hjem. Mange forstår heller ikke hvorfor det skjer; Oslo har plass til å bygge betydelig flere boliger i områder av byen det i dag står lager, skur og nedlagt industri. OBOS-sjefen selv har uttalt at når det rødgrønne byrådet åpner for generell fortetting i hele byen blir det samtidig mindre attraktivt å investere i industriområder.

De borgerlige partiene ønsker å verne småhusområdene fordi det gir en mangfoldig by som har plass til ulike mennesker i ulike livsfaser. For de borgerlige partiene handler byutvikling om å skape gode bomiljøer og en attraktiv by med kvalitet og historie.

Pia Farstad von Hall
Fraksjonsleder, byutvikling
Høyre

Camilla Wilhelmsen
Nestleder i Byutviklingskomiteen
Fremskrittspartiet

Espen Ophaug
Fraksjonsleder, byutvikling
Venstre

Erik Lunde
Gruppeleder
KrF

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse