Fra ide til lønnsom bedrift

Det bobler over av gode ideer i bydel Nordre Aker. Stadig møter vi noen med en god forretningsidé og med lyst til å starte for seg selv, men motet svi...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det bobler over av gode ideer i bydel Nordre Aker. Stadig møter vi noen med en god forretningsidé og med lyst til å starte for seg selv, men motet svikter. Noen tør, og skaper nye arbeidsplasser i nærmiljøet, i byen, landet, ja, til og med internasjonalt. Det handler om å se et behov og tørre å gjøre noe med det. Verdien av en forretningsidé ligger imidlertid i evnen til å kommersialisere og skape lønnsomhet, ikke i ideen alene, men her er det hjelp å få:

Hver onsdag arrangerer Næringsetaten i Oslo gratis etablererkurs i lokaler i Tollbugata 27. Kurset tar for seg det viktigste du må tenke gjennom og vite dersom du vurderer å starte egen bedrift. Hva slags selskapsform en skal velge; enkeltpersonforetak, ansvarlig selskap (ANS/DA) eller aksjeselskap og hva slags rettigheter og plikter en har som etablerer hva gjelder skatt, merverdiavgift, personlige rettigheter og regnskap og revisjon.

Servicekontoret for næringslivet i Oslo bidrar til at det blir enklere og mer attraktivt å etablere og drive private bedrifter i Oslo og tilbyr oversikt over nødvendige tillatelser, autorisasjoner og saksbehandlingstider, oversikt over økonomiske støtteordninger, veiledning i forretningsplanutvikling og etablererkurs for gründere

Innovasjon Norge har gode resultater å vise til og gir hjelp til personer og grupper med tro på sin egen ide, og lanserer denne høsten "GRO-programmet", som er et nytt program rettet mot etablerte kvinnebedrifter. Gledelig er det også at Handelshøyskolen BI og Avantor ASA har tatt initiativ til Nydalen Startup, som gir bistand til kommersialisering av virksomheter, med hovedfokus på tidligere studenter og personer fra det akademiske miljø.

Vi må alle bidra til bygge bydelen, byen og landet. Har du fått en god ide har du også et ansvar for å sette den ut i livet. Vi hører gjerne fra deg i Nordre Aker Budstikke når du er i gang!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse