Frivillig vinn-vinn

I dagens Nordre Aker Budstikke forteller avisen om Wenche Mørch fra Grefsen, som er «frivillig» i Røde Kors' besøkstjeneste. En dag i uken besøker hun...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2008 kl 11:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I dagens Nordre Aker Budstikke forteller avisen om Wenche Mørch fra Grefsen, som er «frivillig» i Røde Kors' besøkstjeneste. En dag i uken besøker hun beboerne på Myrer Bo- og Servicesenter på Kjelsås. Det har hun gjort i fire år, og det skal hun fortsette med.

«Det handler om å ha litt tid til overs», sier Wenche.

Hun er en av rundt 80 frivilligeRøde Kors-besøkere (Nordre Aker).

Men likevel, Røde Kors trenger flere frivillige til besøkstjenesten. For det er ikke bare de eldre på bo- og servicesentrene/sykehjemmene som får besøk av de frivillige. Eldre hjemmeboende, og også yngre mennesker, er i Røde Kors' «målgruppe». Som styremedlem i Røde Kors – og også selv besøker – Randi Bunde sier; «Har du lyst på besøk – ta kontakt med oss!».

Det er godt å vite at noen bryr seg – helt frivillig. Og det gjør også godt å vite at det finnes mange som Wenche og Randi og alle de andre frivillige, og ikke bare i regi av Røde Kors. Dette er mennesker som tar av sin egen tid, uten «lønn», for å glede og hjelpe andre. Og måtte de frivillige bli mange, mange flere!

Og det blir de kanskje, etter å ha lest om Wenche. For det er ikke bare de som får besøk som blir glade, men Wenche blir også glad av å besøke. «Det gjør godt å bety noe for noen, og det gir masse energi», sier Wenche -nemlig en helt «frivillig» vinn-vinn-situasjon!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse