Fy Fabian

Stakkars Fabian Stang. Vi husker fortsatt hvordan han ble kandidat til ordførerjobben, litt i strid med tyngdeloven. Deretter utnevnte han seg selv ti...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Stakkars Fabian Stang. Vi husker fortsatt hvordan han ble kandidat til ordførerjobben, litt i strid med tyngdeloven. Deretter utnevnte han seg selv til fungerende ordfører etter Diffens tragiske avgang, før han måtte erkjenne at jobben nok tilhørte Svenn Kristiansen. Nå er Stang ordfører på ordentlig, og Høyre kan glede seg over å ha både byrådsleder og ordfører. Erling Lae har gjort en formidabel innsats gjennom forhandlingene for å sikre et fortsatt borgerlig samarbeid i Oslo. Lae skal ha mye av æren for at vi har en ledelse av byen som samsvarer med velgernes ønsker.

Likevel tror vi ikke Lae er bare glad. Han har fått på plass en ordfører som har et stykke å gå før han blir tatt helt alvorlig som samlende skikkelse for Oslo. For mange knytter navnet hans tett til hans mor og til hans nakenbading.

Nå har Fabian Stang gitt sitt første store ordførerintervju til Aftenposten. Og det endte ikke bra. Istedenfor å snakke om byens samlede utfordringer og positive sider, så fokuserte han på forskjellene mellom øst og vest. Et uhyre viktig tema. Alle som har bodd i hovedstaden en stund er klar over at det dessverre er store ulikheter i helse og levealder innenfor våre grenser. Ulikheter våre politikere med varierende hell forsøker å bøte på. Akkurat nå er Groruddalsatsingen selve manifestasjonen av politisk vilje til å utjevne forskjellene.

Stang går baklengs inn i dette politiske landskapet. Han sier folk i øst må lære av folk i vest. De må gå mer tur i Marka, ta vare på egen helse og klage mindre. Mye av det han sier er sagt før, av Groruddalens store sønn, Jan Bøhler, i Ap. Fabian Stangs problem er at han åpenbart ikke forstår hvordan et budskap henger sammen med avsender og mottaker. Østkant-asketen Bøhler i sin joggedress kan gjerne oppfordre sine egne til å følge eget eksempel, og jogge sent og tidlig. Det oppfattes som et velment helseråd. Fabian Stang kan ikke oppfordre de samme menneskene til å jogge der han står i sitt typiske Frogner-utstyr. Særlig ikke når han peker på Ullern-beboerne som et eksempel til etterfølgelse. Dette er elendig politisk håndverk. Vi opplever Fabian Stang som en velmenende og hyggelig mann med potensiale i seg til å bli en bra ordfører. Men han trenger en kommunikasjonsrådgiver. Og det fort. Tør vi foreslå Erling Lae?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse