Generalguvernøren vil snakke med ungdom

Generalguvernøren vil snakke med ungdom

Michaelle Jean og Sogn-elevene Khuram og Vilde. Foto: Sogn vgs.

Generalguvernøren i Canada — Dronning Elizabeths representant — var på besøk i Oslo onsdag, 29. april, og ville treffe ungdom for å hø...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2009 kl 15:10

Generalguvernøren i Canada

Dronning Elizabeths representant

var på besøk i Oslo onsdag, 29. april, og ville treffe ungdom for å høre om og diskutere innvandrerspørsmål. 20 elever fra Sogn vgs- var blant de inviterte.

Canadas generalguvernør Michaelle Jean har helt siden den tid hun fikk hennes stilling, hatt dialogmøter med ungdom. Hun startet med møtene på noen skoler rundt om i Canada, men forsto fort at disse møtene er noe dagens ungdom har godt nytte av og derfor har hun valgt å ha dialogmøter i hvert land hun besøker.

Måten dette skjer på er, at det er et panel med «eksperter» som kommer fra ulike organisasjoner som arbeider med og for ungdom. Til å starte med blir det rettet spørsmål til ekspertene, senere blir de samme spørsmålene rettet mot de som sitter i salen. Salen kan da velge om de vil svare på spørsmålene, kommentere dem eller komme med helt nye spørsmål.

På onsdag (29.04., red.anm.), var det tid for dialogmøte i Oslo. Noen av gjestene som var til stede var Kongen, kronprins paret, Oslos ordfører Fabian Stang og Queendom. Det som ble diskutert på møtet var «fordelene og ulempene ved å ha en bakgrunn fra et annet land i Norge».

Selve møte startet med en flott opptreden av gruppa Queendom. Så holdt generalguvernøren sin åpningstale og startet møte for fullt. Panelet var i full sving helt fra starten av, og det gikk ikke altfor lang tid før salen var i like full sving.

På dialogmøtet ble det tatt opp mange viktige emner, som hijabbruk, hvordan man skal forholde seg til sin etniske bakgrunn i arbeidslivet og på skolen, vanskelighetene med å ikke kunne språket og ganske så mye mer.

Helen Feleke

Elev, Sogn vgs.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!