Generalguvernøren vil snakke med ungdom

Michaelle Jean og Sogn-elevene Khuram og Vilde. Foto: Sogn vgs.

Generalguvernøren i Canada — Dronning Elizabeths representant — var på besøk i Oslo onsdag, 29. april, og ville treffe ungdom for å hø...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2009 kl 15:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Generalguvernøren i Canada

Dronning Elizabeths representant

var på besøk i Oslo onsdag, 29. april, og ville treffe ungdom for å høre om og diskutere innvandrerspørsmål. 20 elever fra Sogn vgs- var blant de inviterte.

Canadas generalguvernør Michaelle Jean har helt siden den tid hun fikk hennes stilling, hatt dialogmøter med ungdom. Hun startet med møtene på noen skoler rundt om i Canada, men forsto fort at disse møtene er noe dagens ungdom har godt nytte av og derfor har hun valgt å ha dialogmøter i hvert land hun besøker.

Måten dette skjer på er, at det er et panel med «eksperter» som kommer fra ulike organisasjoner som arbeider med og for ungdom. Til å starte med blir det rettet spørsmål til ekspertene, senere blir de samme spørsmålene rettet mot de som sitter i salen. Salen kan da velge om de vil svare på spørsmålene, kommentere dem eller komme med helt nye spørsmål.

På onsdag (29.04., red.anm.), var det tid for dialogmøte i Oslo. Noen av gjestene som var til stede var Kongen, kronprins paret, Oslos ordfører Fabian Stang og Queendom. Det som ble diskutert på møtet var «fordelene og ulempene ved å ha en bakgrunn fra et annet land i Norge».

Selve møte startet med en flott opptreden av gruppa Queendom. Så holdt generalguvernøren sin åpningstale og startet møte for fullt. Panelet var i full sving helt fra starten av, og det gikk ikke altfor lang tid før salen var i like full sving.

På dialogmøtet ble det tatt opp mange viktige emner, som hijabbruk, hvordan man skal forholde seg til sin etniske bakgrunn i arbeidslivet og på skolen, vanskelighetene med å ikke kunne språket og ganske så mye mer.

Helen Feleke

Elev, Sogn vgs.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse