Kommentar: «Gi barn og unge en stemme i utviklingen av vår bydel»

Oslo KRF ønsker demokratisk valgte barne- og ungdomsrepresentanter (med tale- og forslagsrett) i bystyrets byutviklingskomité, og i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité, skriver Eivind Fremstad. Her er Nordre Akers ungdomsråd fotografert i fjor høst. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO

Oslo kommer til å vokse med en hastighet tilsvarende Molde by årlig framover.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Eivind Fremstad er leder i Nordre Aker KrF. FOTO: PRIVAT

Byen vår står foran store endringer. Nordre Aker er en attraktiv bydel å bo i, og flere store utbygginger er på trappene.

På Frysja blir det nå regulert en ny boligby mellom Akerselva og marka for opptil 950 boligenheter.

Bydelsutvalgets miljø-, plan-, og samferdselskomité har til behandling flere innspill til utbyggingsplanene. Det foreslås lavere utnyttelsesgrad og redukjson fra 8 etasjer til 6 etasjer, som vil gi en reduksjon av antall boligenheter til 600. Dette vil sikre bedre oppvekstmiljø i denne utbyggingen.

Nordre Aker KRF stiller seg bak disse forslagene.

LES OGSÅ: Høy temperatur på folkemøte om «nye» Frysja

Oslo KRF har en visjon om at Oslo skal være verdens beste storby å vokse opp i for barn. Det innebærer blant annet at byutvikligen tilpasser seg barnas behov og lytter til barnas ønsker. Det er viktig at barn og ungdom blir hørt, spesielt nå som byen og bydelen vår er i så sterk utvikling.

Oslo KRF ønsker å innføre en ordning med en demokratisk valgt barne- og ungdomsrepresentant (med tale og forslagsrett) i bystyrets byutviklingskomité.

Nordre Aker KRF ønsker videre å gi barn og ungdom en stemme også i utformingen av vår bydel. Miljø-, plan- og samferdselskomiteen kunne feks invitere elevrådene på skoler som er berørt av utbyggingssaker i deres nærmiljø til å stille med en representant (med tale og forslagsrett) på enkelte komitemøter.

La oss virkelig vise at vi tar barn og unge på alvor i Nordre Aker.

Eivind Fremstad
Leder i Nordre Aker KRF

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse