God helse gjennom grønne opplevelser i hagen

Helse- og sosialkomiteen, prosjektdeltakere og representanter. FOTO: UTLÅNT

KOMMENTAR: Sommer, positive grønne opplevelser og god psykisk helse hører sammen. Denne sommeren gjennomføres pilotprosjektet "God helse gjennom grønne opplevelser" i Solvang kolonihage.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2017 kl 10:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Prosjektet er et lavterskeltilbud til mennesker i en vanskelig livssituasjon eller som har spesielle utfordringer, og er et samarbeid mellom Det norske hageselskap, Solvang Kolonihage og Bydel Nordre Aker.

Les mer om God helse gjennom grønne opplevleser her!

Tirsdag 29. august besøkte Helse- og sosialkomiteen i bydelen prosjektet. Komiteen ønsket å høre deltakernes egne opplevelser.

Fem ivrige deltakere har gjennom vekstsesongen dyrket frem egne urter og grønnsaker under kyndig veiledning av Det norske hageselskap, og kunne stolt vise frem sine pallekarmer som bugnet av neper, squash, sylteagurker og urter!

Det er ikke tilfeldig at det er Solvang kolonihage som huser prosjektet. Her dyrkes også det gode, sosiale fellesskapet gjennom nabosammenkomster og ulike typer arrangementer, noe prosjektdeltakerne har vist å sette pris på og deltatt i.

Se bildet større

Ståle Sveinungsen maler akvareller. FOTO: UTLÅNT

En hage skal være både til glede og nytte, og ha mange bruksmuligheter. Denne helgen arrangeres Solvang-dagene. Prosjektets egen kunstner vil stille ut akvareller, inspirert av hagens egen rytme og farger, og på høstmarkedet vil det selges produkter laget av hagens frukt og bær.

Bydelspolitikerne var begeistret for det de fikk se og høre, og prosjektdeltakernes budskap til politikerne var klart; Prosjektet oppleves meningsfullt, vi håper det kan fortsette og vi ønsker gjerne flere deltakere velkommen!

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse