God helse gjennom grønne opplevelser!

Fra venstre: Bydelsdirektør Øyvind Henriksen, direktør i Det norske hageselskap Tove Berg, psykiatrisk sykepleier i Nordre Aker Bydel Lill M. Eskildsen og leder av Helse- og sosialkomiteen i Nordre Aker bydel Bente M. Larsen. FOTO: UTLÅNT

KOMMENTAR: Alle som er så heldige å ha en jordflekk, vet hvilken positiv innvirkning dyrking og hagestell kan ha så vel på psykisk som fysisk helse, noe som også bekreftes gjennom forskning.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nylig lanserte Det norske hageselskap prosjektet God helse gjennom grønne opplevelser – GRO – med samme målsetting her i bydelen, og på tirsdag ble Helse- og sosialkomiteen i Nordre Aker presentert for prosjektet.

Prosjektdeltakerne er mennesker som er i en vanskelig livssituasjon eller som har spesielle utfordringer. Anslagsvis 10-20% av den norske befolkning har eller har hatt psykiske utfordringer i løpet av livet. Dette kan ramme oss alle. Heldigvis opplever vi i dag en mye større åpenhet rundt slike sykdommer enn bare for noen år tilbake.

Prosjektet er et samarbeid med Solvang kolonihage, som raust stiller en parsell med hytte til prosjektets disposisjon. I samarbeid med Bydel Nordre Aker er det valgt ut seks ivrige deltakere, som i disse dager er godt i gang med å planlegge og dyrke egne blomster og grønnsaker, og delta i kolonihagens fellesaktiviteter og arrangementer.

Alle trenger vi noe meningsfylt å gjøre. I tillegg til gleden ved å dyrke egne vekster er det en stor verdi i å gjøre noe sammen med andre og inkluderes i et sosialt fellesskap. Slike tiltak er helsebringende på mer enn en måte!

Prosjektet vil i første omgang pågå frem til høsten. Prosjektet støttes av Rådet for psykisk helse og ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering.

Bente M. Larsen (Ap)
Leder av sosialkomiteen i Bydel Nordre Aker

LES OGSÅ: Er svaret nye kolonihager i Oslo?

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse