Hakuna Matata – Farvel for denne gang!

Det norske teamet er ferdige i Tanzania for denne gang. FOTO: UTLÅNT

BRILLEBLOGGEN I TANZANIA: Over tusen synsundersøkelser er blitt gjennomført og over tre tusen briller er delt ut. Mennesker uten tilgang til optikere har fått hjelp, og tilbake sitter vi igjen med minner for livet, skriver Philip Reiler etter en uke i Tanzania.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2017 kl 08:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Philip Reiler er bosatt på Grefsen, og jobber i optikerkjeden Specsavers. Også i 2016 var han på eyecamp Tanzania med briller fra Norge, blant annet levert inn til Specsavers butikk på Sandaker. I fjor var TV-profil Sigurd Sollien en av de profilerte brilledonorene fra lokalmiljøet, i år er Elling-skuespiller Per Christian Ellefsen blant dem som har gitt bort sine gamle briller. Denne uken følger vi opplevelsene Reiler og hans team gjør seg i Afrika.

DAG 6

«Gi syn til Tanzania» handler om hvordan vi kan utnytte overfloden i Norge, til praktisk humanitær hjelp i et u-land som Tanzania.

Forskjellen et par brukte briller fra Norge kan utgjøre her, er enorm. En forskjell som kan gi noen mulighet til å følge undervisningen på skolen, eller til å utføre et håndverk og dermed brødfø familien sin.

Se bildet større

Bright på seks år er en av dem som har fått sjekket synet og fått norske briller. Han hadde nesten minus fem. FOTO: MORTEN BENDIKSEN

Om noen timer går flyet tilbake til Norge, og til en helt annen hverdag. Kontrasten er enorm. Vekk fra varmen, og kaoset som rår i trafikken, og til ordnede forhold der alle har god tilgang til øyehelse.

Vi er glade for at prosjektet har vært vellykket, og har så smått startet planleggingen av neste års eyecamp. Det er viktig å understreke at «Gi syn til Tanzania» ikke hadde vært mulig uten alle som har levert inn sine brukte briller til Specsavers. Så nok en gang takk til alle de tusenvis av personer som har levert inn briller.

Se bildet større

Mennesker i alle aldre har fått et bedre syn etter en ukes eyecampi Tanzania. FOTO: MORTEN BENDIKSEN

Det blir trist å forlate det lokale teamet i Tanzania som har hjulpet til med oversettelse fra swahili til engelsk, holde orden på køen og organisering av transport og mat og drikke.

Sterke vennskapsbånd er knyttet, og tre tusen briller har fått nye eiere, også gitt av mennesker fra bydel Nordre Aker. På spørsmål om når vi kommer tilbake, så svarer vi: Så fort som mulig, også sier vi som folk i Tanzania: Hakuna Matata!

LES MER FRA BRILLEBLOGGER-PHILIP:

Les Brillebloggen fra 2016 her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse