Heia Sogn!

nn "Kjempe-skolen" Sogn videregående, med sine bortimot 1500 elever har hatt et litt frynsete rykte i Oslo de siste årene. Med medieoppslag om narko-r...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.12.2008 kl 10:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
nn "Kjempe-skolen" Sogn videregående, med sine bortimot 1500 elever har hatt et litt frynsete rykte i Oslo de siste årene. Med medieoppslag om narko-razziaer og voldsepisoder er ikke det så rart. Likevel er det et annet budskap som sendes fra dem som ferdes der, nemlig elever og lærere. Nordre Aker Budstikke var i forrige uke innom skolens "Vennskapsuke", som du kan lese om i dagens avis. En uke i desember har fellesaktiviteter hatt som mål å samle alle elevene i de ulike fagretningene for å fremme vennlighet og forståelse mellom elevene.

nn For det må utvilsomt gjøre noe med elever som hver gang de leser om skolen sin, får høre om utrivelige hendelser. Elevrådsleder Ricky Myhre formulerer det slik: "Media tegner et bilde av Sogn som en "bad" (dårlig, red.anm.) skole. Det er et bilde jeg ikke kjenner meg igjen i." Når vennene mener de aldri hadde turt å starte på Sogn, svarer Myhre: "Hvorfor ikke det? Jeg går på Sogn, og jeg trives".

nn Dette er positive signaler fra en av Oslos "mest belastete" skoler de siste årene. At et arrangement som Vennskapsuka slår så godt an som det elever og lærere gir uttrykk for et svært gledelig. Men det har ikke kommet gratis. Berit Follestad, meklingskoordinator, forteller om over et tiårs arbeid mot mobbing og vold. En morsom detalj er jo derfor at "Stopp volden"-kampanjen har fått et utelukkende positivt navn – "Vennskapsuka" klinger definitivt bedre i ørene. "For mange har dette med vennskap gått rett til hjertet" sier Hélen Feleke, elev som er med å arrangere Vennskapsuka.

nn Vi sier ikke med dette at Sogn vgs. er kvitt sine problemer. For det er skolen absolutt ikke. Men signalene som kommer fra den grå kolossen mellom Ringveien og Gaustad er positive. Vi tror det betyr at Sogn gjør noe riktig. Det vil aldri være lett å drive en videregående skole med 1500 elever fra hele Oslo og en mengde forskjellige fagretninger. Da vil det oppstå gnisninger. Snart er likevel "Yrkesskolens" mangeårige historie på Sogn over, når skolen flytter til Risløkka kompetansesenter om noen år. Hva det vil bety for skolen og miljøet, vil tiden vise. Frem til det sier vi: Heia Sogn!

Vi sier ikke med dette at Sogn vgs. er kvitt sine problemer. For det er skolen absolutt ikke

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse