Hilsen fra Frivillighetssentralen

Hei igjen alle sammen! Ute siler det ned. Om noen få uker er det ferie. Grønn vinter er det noen som kaller det. Men inne på Frivillighetssentralen Gr...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.06.2009 kl 12:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Hei igjen alle sammen! Ute siler det ned. Om noen få uker er det ferie. Grønn vinter er det noen som kaller det. Men inne på Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås (FS) er alt som det pleier

— godt og varmt, tusen saker og ting, stoffruller og trådsneller, hybelkaniner, kaffe, kjeks og herlige mørk lilla syriner.

Jeg husker da vitterlig at min kjære mamma sa: «Det som henger utenfor gjerdet, Kjerst, det kan du plukke.» Med andre ord

— KAOS vil noen kalle det, KOSELIG vil andre si, men det viktigste

— det fungerer. Det fungerer for store, det fungerer for små. Ja, har dere lest Talefotens juni nummer om jentene som går for gjenbruk? Det er hos oss de vanker. Det er så gøy, det begynte med to, 14 år, som stakk hodet forsiktig inn. Nå er de mange, mammaene har også funnet veien, og de koser seg. Rett inn i kjelleren bærer det, inn i stoffboden. Mens stoffer dras ut av hyller, prøves, matches, vrakes, gripes, legges planer for puter, gardiner og kjoler til den neste festen. «Åh, så kuuul!!!!» En liten lys turkis klutch veske blir kjøpt for de siste 20 kronene på vei ut til sparksyklene.

Trådsneller ja, det er så utrolig mye artig som blir levert oss som gaver. En dag jeg kommer ned etter «flerkulturell babysang»

— et samarbeidsprosjekt FS/diakon, har fru Hansen vært inne med trådsnellegave. Og hvilken gave, hundrevis av trådsneller i alle regnbuens farger. Det klør i fingrene

— her er det bare å sette i gang med sortering og utstilling.

Ja, når jeg først nevner sortering. Dere må bare stikke innom å kikke på knappene våre. Vi ønsket oss knapper fra beboere i bydelen, og som alltid stilte beboerne opp. Knapper strømmet inn, små hvite skjorteknapper, brunsorte bukseknapper, herlige blomsterknapper, gull og sølvknapper. Vi skal åpne «Knappehuset, avd. Nordre Aker». Dvs. trenger du en knapp til dekorasjon av vesker, fotoalbum, til å friske opp en gammel, kjedelig jakke, ja da tar du turen innom oss.

Hva med gamle porselens lampeholdere? Hva med sjarmerende, krakelerte potetskåler av type engelsk fajanse, som er så herlige til friske blomster?

Nei, over til arbeid. Til utearbeid får jeg vel riktigere kalle det. For det er et betydelig antall timer som frivillige legger ned inne i gjenbruksbutikken, i snekkerboden, ved kjøkkenbenken, i biblioteket.

Grønn vinter, ja vel, men gresset vokser, hekkene også og buskene. Verandagelendere flasser, inngangsdører likeså. Hagestolen og det lille bordet vil opp fra mørke kjellerrom, tremmene er blitt så utrolig tørre. Vasker går tette, skap faller ned av veggen, ny vaskemaskin skal opp i annen etasje. «Vinduene er simpelthen helt gjenstøvet», «Kjersti, tror du en av gutta dine kunne snekre en myggnettingramme til soverommet?» Regninger må betales, støvsuging er ikke alltid lett når du har passert de nitti, dørklokker slutter å virke. Tannlegen venter, øyelegen, mat må i hus og sårt tiltrengte hjelpemidler. ER DET IKKE GODT AT NOEN TRENGER OSS!

«Kjersti, alt sammen passet, jeg er så veldig glad». Fru Nilsen ringer. Hun har akkurat vært innom og fått seg ny garderobe. Fasongen forandrer seg litt med sykdom og år, og når man tusler ned fra størrelse 40 til 36, ja, da er det nokså greit å få lekker buksedrakt, skjørt og topp, den lillesorte jakke med ditto blondebluse inni og akkurat den stoffvesken med giraffer som passer til ……. for kr. 300,-.

47 fantastiske frivillige. Dagene fyker av gårde. Hver dag går de løs på arbeidslistene, hver dag er det noen som blir glade. Hver dag får vi besøk, hver dag er det julaften på «Frivilligheten». Hver dag er det noen som gjør oss glad'.

Og så legger vi planer. 1. januar 2010 får vi bedre plass. 80 nye kvadratmeter som vi har ønsket oss, jobbet for å få. Nå blir de våre. Nå skal Egil få den etterlengtede lille kaffe/lesekroken, hvor du kan sette deg ned med kaffekoppen i fred og ro og kikke litt i brett utvalg bøker. Nå skal vi få i gang Kjerstis ungdomsklubb hvor gjenbruk og frivillighet er stikkord. Kassen har kommet opp på kjøkkenbenken her på kontoret: forslag, idé, ønsker, står det med store bokstaver. Nå skal det planlegges. SÅ GØY Å ALLTID HA NOE Å GLEDE SEG TIL!

Historien kunne fortsatt i det uendelige. Men hva var det nå jeg ville si: TUSEN TAKK TIL ALLE MINE FRIVILLIGE, TUSEN TAKK TIL ALLE DERE SOM STIKKER INNOM OG BIDRAR TIL ET GODT MILJØ, TUSEN TAKK TIL ALLE DERE SOM STØTTER OPP OM OSS MED GAVER AV ALLE SLAG.

Frivillighetssentralen Grefsen Kjelsås tar en pust i bakken fom. 29. juni. Vi er tilbake 10. august, friske og opplagte til å ta imot nye utfordringer. EN RIKTIG GOD SOMMER TIL BYDELENS BEFOLKNING, TIL BYDELSPOLITIKERE OG TIL BYDELSADMINISTRASJON.

Glade sommerhilsener fra

Kjersti Vasli

daglig leder

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse