ANNONSE
Annonse

Ærlig romjulshilsen fra Tronds gjestebud:

– Hjelp, jeg spiser meg ihjel!

Foto: ILLUSTRASJON/EKTE VARE AS/ØYVIND VÅGE

KOMMENTAR: – Jeg bare peser, snorker i våken tilstand, svetter som en sil og ser totalt sprengt ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2017 kl 15:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

Nå har det gått over alle støvleskaft, ut over alle livremmer, ut av bukser og skjorter. Får ikke en gang knytt mine egne sko. Jeg bare peser, snorker i våken tilstand, svetter som en sil og ser totalt sprengt ut.

Det begynte lille julaften, jeg spiste meg igjennom hele julemenyen. Startet med det jeg ikke er særlig begeistret for, med rakefisk, lutefisk, sideretter, torsk og kveite. Senere på dagen før dagen kjørte jeg hardt på med julegrøt og riskrem for å utligne søtt med salt. Avsluttet dagen med en kilo Kong Håkon.

Så kom den store dagen, julaften. Til frokost ble det ribberull, kalverull, sylte og prøvesmaking av årets medisterkaker. Lunsj var selvsagt mølje og sukker, mye sukke, mye søt saft og noen fete kaker til kaffen.

Julemiddagen besto av ribbe, fet ribbe i fet ribbesaus, julepølse og medisterkake. Forsynte meg naturligvis alt for mange ganger, burde opplagt ha sluttet etter tre stor porsjoner. Men den gang ei, det ble selvsagt tre runder til.

Til dessert kom den herligste karamellpudding, med ekstra mye karamellsaus og ekstra mye stivpisket krem. Jeg bruker å spise en form alene, men i år ble det to, en bolle med krem og en halv liter karamellsaus. Til kaffen satte jeg meg med en en twistpose og en marsipangris. Den type gris man må holde med to hender.

Førstedag jul, er for meg den store kakedagen. Julekaker og helmelk til frokost. Klarte meg men en kransekake og en boks fattigmann. Etter en julefilm, fortsette jeg med Østlandets største julekake med meierismør og en par halvannen litere med julebrus.

Middagen besto naturligvis av pinnekjøtt og riskrem, før jeg endelig kunne spise meg igjennom de syv slagene og vel så det, krumkaker, berlinerkranser, sandkaker med multekrem, serinerkaker, bakkels, goro og fattigmann, kransekake, delfinkale, pepperkake, havreflak, kokosmakroner og smultringer.

Nå sitter jeg her på andredags morgen. Jeg sitter godt, veldig godt og veldig tungt. Jeg raper og promper, svetter ribbefett og sukkerlake. I dag satser jeg på å bare spise doble porsjoner. I dag får det holde med kalkun og fruktkake, kun en eske konfekt og kun en marsipangris som ikke tyngre enn en flaske julebrus.

Romjulshilsen fra Tronds gjestebud.

LES OGSÅ: Samson er død!

LES OGSÅ: En mors bekymring

LES OGSÅ: Kjære verden, kan jeg få komme med et juleønske?

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.