Ærlig romjulshilsen fra Tronds gjestebud: – Hjelp, jeg spiser meg ihjel!

FOTO: ILLUSTRASJON/EKTE VARE AS/ØYVIND VÅGE

KOMMENTAR: – Jeg bare peser, snorker i våken tilstand, svetter som en sil og ser totalt sprengt ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.12.2017 kl 15:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nå har det gått over alle støvleskaft, ut over alle livremmer, ut av bukser og skjorter. Får ikke en gang knytt mine egne sko. Jeg bare peser, snorker i våken tilstand, svetter som en sil og ser totalt sprengt ut.

Det begynte lille julaften, jeg spiste meg igjennom hele julemenyen. Startet med det jeg ikke er særlig begeistret for, med rakefisk, lutefisk, sideretter, torsk og kveite. Senere på dagen før dagen kjørte jeg hardt på med julegrøt og riskrem for å utligne søtt med salt. Avsluttet dagen med en kilo Kong Håkon.

Så kom den store dagen, julaften. Til frokost ble det ribberull, kalverull, sylte og prøvesmaking av årets medisterkaker. Lunsj var selvsagt mølje og sukker, mye sukke, mye søt saft og noen fete kaker til kaffen.

Julemiddagen besto av ribbe, fet ribbe i fet ribbesaus, julepølse og medisterkake. Forsynte meg naturligvis alt for mange ganger, burde opplagt ha sluttet etter tre stor porsjoner. Men den gang ei, det ble selvsagt tre runder til.

Til dessert kom den herligste karamellpudding, med ekstra mye karamellsaus og ekstra mye stivpisket krem. Jeg bruker å spise en form alene, men i år ble det to, en bolle med krem og en halv liter karamellsaus. Til kaffen satte jeg meg med en en twistpose og en marsipangris. Den type gris man må holde med to hender.

Førstedag jul, er for meg den store kakedagen. Julekaker og helmelk til frokost. Klarte meg men en kransekake og en boks fattigmann. Etter en julefilm, fortsette jeg med Østlandets største julekake med meierismør og en par halvannen litere med julebrus.

Middagen besto naturligvis av pinnekjøtt og riskrem, før jeg endelig kunne spise meg igjennom de syv slagene og vel så det, krumkaker, berlinerkranser, sandkaker med multekrem, serinerkaker, bakkels, goro og fattigmann, kransekake, delfinkale, pepperkake, havreflak, kokosmakroner og smultringer.

Nå sitter jeg her på andredags morgen. Jeg sitter godt, veldig godt og veldig tungt. Jeg raper og promper, svetter ribbefett og sukkerlake. I dag satser jeg på å bare spise doble porsjoner. I dag får det holde med kalkun og fruktkake, kun en eske konfekt og kun en marsipangris som ikke tyngre enn en flaske julebrus.

Romjulshilsen fra Tronds gjestebud.

LES OGSÅ: Samson er død!

LES OGSÅ: En mors bekymring

LES OGSÅ: Kjære verden, kan jeg få komme med et juleønske?

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse