- Hold deg unna Ullevål, gutt

Det er nesten absurd å våkne opp en lørdag uten at det er klubbfotball på tv, eller at det snakkes om Lyn, Tippeligaen, Adeccoligaen eller andre ufatt...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Det er nesten absurd å våkne opp en lørdag uten at det er klubbfotball på tv, eller at det snakkes om Lyn, Tippeligaen, Adeccoligaen eller andre ufattelig viktige saker, men forrige lørdag var en slik, og for en gangs skyld kjentes det godt. Det eneste jeg hørte prat om var Norges herrelandslag som skulle spille mot Island, og dette passet undertegnede utmerket. Norge var allerede utenfor sjanse til å kvalifisere seg, derfor brydde denne kampen meg akkurat der ryggen bytter navn.

Da er det mer behagelig å drodle litt om det som skal skje fremover, for gud hjelpe meg hvilken høst vi står foran. Rent sportslig skal vi ut i syv utrolig viktige kamper, og første lag ut er Aalesund, styrt hardt og brutalt av Kjetil Rekdal, som for øvrig er livslangt medlem av Vålerenga. Kan det bli verre?

Aalesund er, i motsetning til oss, i fritt fall på tabellen, og bør være overkommelig motstand på søndag. Dog er dette en kamp undertegnede ikke får sett, for jeg har fått beskjed av alle i Lyn om å holde meg lengst mulig unna Ullevaal Stadion. Årsak? Jeg har siden jeg begynt å jobbe i Lyn gått glipp av to hjemmekamper, begge med bryllup i utlandet som forklaring.

Den første kampen var lørdag 16. juni 2007. Da satt jeg i en middag med en mobiltelefon i lommen som vibrerte non stop. Davy Wathnes idoler ble gitt en fotball-leksjon av de sjeldne, og måtte tusle slukøret av Ullevaal-matta med 0-6 i målprotokollen. Så dro de på byen og feiret, men nok om det.

Andre gangen jeg ikke var på plass var faktisk mot Start i forrige hjemmekamp, for da var jeg i Stockholm, og i et overtroisk miljø (alle som spiller eller jobber med fotball tror av en eller annen merkelig grunn på de snodigste ritualer) betyr dette mye. Over 60 sms tikket inn på mobilen den søndagen, alle med klokkeklart budskap: HOLD DEG LANGT UNNA ULLEVAAL STADION NÅR LYN SPILLER.

Vel, jeg skal ikke være en festbrems, så søndag kommer jeg pliktoppfyllende på jobb klokken 12 og gjennomfører alle mine plikter med den største selvfølgelighet. Men når dommeren blåser i gang kampen, ja da trasker jeg rolig innover i marka med ipoden og sannsynligvis paraplyen min.

Når Lyn så har vunnet, og gutta danser sidedansen (eller hva det nå i huleste heter?) med Bastionen, kommer jeg tilbake og gjør klart til nedrigg.

Passer vel egentlig best slik, for nervene mine har neppe godt av den belastningen disse kampene er.

Vel, nok om det. Søndag kommer som sagt Norges minst sympatiske trener til byen, med et lag som ganske mange liker. Jeg tror av hele mitt hjerte vi kommer til å vinne denne kampen, og jeg tror Kasey Wehrman kommer til å herje på midten. Hadde jeg fått den mannen etter meg på banen hadde jeg blitt så redd at jeg hadde skåret rett høyre og sprintet rett i garderoben. Jeg er glad for at han er Lyn-spiller, og jeg tror vi får en glad høst.

God helg og heia Lyn!

Joachim Westher Andersen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon