Honnør til helsemyndighetene

Det har vanket mange spark og mye surmaget kritikk av helsevesenet – og noen ganger sikkert med rette. Men nettopp derfor er det så hyggelig å bidra m...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2008 kl 10:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det har vanket mange spark og mye surmaget kritikk av helsevesenet – og noen ganger sikkert med rette. Men nettopp derfor er det så hyggelig å bidra med litt honnør – når dette er på sin plass. Helse- og Velferdsetaten annonserte i Nordre Aker Budstikke 23.10. at det nå er tid for influensavaksinasjon – for de over 65' – som er en utsatt gruppe når denne spesielle forkjølelsen begynner å herje. Fremmøte på helsestasjonen i Nordre Aker, i Nydalsveien 21, onsdag 29. oktober – fra klokken 11.00 og utover dagen. Pris kr 50,- per vaksinasjon – som er langt under det vanlige legekontorer tar.

Håpløst – var det sikkert flere som tenkte. Har det ikke vært køer før – så blir det helt sikkert det nå! Men – der tok vi feil. Visst var det mange eldre mennesker på farten for å bli vaksinert, men Nordre Akers avvikling og arrangement var så vel planlagt og regissert, at ventetiden nærmest var minimal – når vi ser bort fra de nødvendige 20 minuttene som alle måtte sitte i ro etter å ha fått sprøyte – i tilfelle vaksinasjonen skulle fremkalle reaksjoner som krever legehjelp.

Det strømmet på med eldre mennesker. Men vi trengte ikke å stå i kø foran en trang luke. En smilende ung dame og mann sto med skjemaer for utfylling ved inngangen og hilste velkommen. Et stort bord med stoler og kulepenner på plass gjorde sitt til at registrering og nødvendige opplysninger gikk vært så greit. Og – mest imponerende av alt; helsepersonell som håndhilste og tok vel vare på hver enkelt som skulle ha et sprøytestikk i overarmen. Det hele var over på noen minutter. Alt i alt en svært så positiv opplevelse – og en velfortjent honnør til bydelen/helsevesenet for gjennomføringen.

Synnøve Tufte

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse