Høyre vil ha langsiktig og rasjonell politikk

De senere år har norsk politikk vært preget av kortsiktighet og løsninger som ikke har vært rasjonelle. Eksempler på dette finner vi innen helsevesene...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2009 kl 09:57

De senere år har norsk politikk vært preget av kortsiktighet og løsninger som ikke har vært rasjonelle. Eksempler på dette finner vi innen helsevesenet, samferdselssektoren og dårlig vedlikehold av offentlige bygg. For sykehusene er både de sterkt økende behandlingskøene og de årlige tilbakevennende "økonomiske krisene" eksempler på den rødgrønne regjeringens manglende evne til å satse rasjonelt og langsiktig. Innen samferdselssektoren har veier og jernbane i mange år vært preget av dårlig vedlikehold, og nybyggingen har vært gjort "stykkevis og delt". Dette har resultert i et veinett som er blant de dårligste i Europa.

I vår egen bydel har vi eksempler på manglende langsiktighet og rasjonalitet innen såvel skolen som eldreomsorgen. Overfylte skolebygg preger flere av skolene i Nordre Aker. Innen eldreomsorgen fører systemproblemer og dårlig samhandling mellom stat og kommune til at noen av våre aller eldste får en lite verdig omsorg og manglende rehabilitering når de har behov for det etter et sykehusopphold, selv om de ansatte på sykehjemmene gjør sitt aller beste. For Høyre er det derfor en prioritert oppgave å styrke den geriatriske kompetansen og legedekningen på sykehjemmene.

Hvorfor blir det mangel på langsiktighet og rasjonalitet i politikken? Fordi mange politikere fremmer populære løsninger for å sikre størst mulig oppslutning ved neste valg. Som velgere må vi evne å gjennomskue dette når vi skal velge parti.

For Høyre er langsiktighet et av de viktigste mål i politikken og avgjørende for å trygge fremtidig verdiskapning og velferd. På samferdselsektoren vil vi ha en kraftig økning av investeringstakten og prioritere prosjekter som er viktige av trafikksikkerhetshensyn eller er lokale flaskehalser. Innen helse- og omsorgssektoren vil Høyre ha en nasjonal helseplan som bare fastsetter de langsiktige målene og den overordnede strukturen. Vi vil legge ned de store regionale helseforetakene og gi større frihet og ansvar til de lokale helseforetakene innenfor de fastlagte nasjonale rammene.

Langsiktigheten i Høyres politikk vil bidra til at Norge blir et enda bedre land å bo i. For de som i tillegg til langsiktighet vil ha lavere skatt, en bedre skole og en trygg by er Høyre det beste alternativet ved valget den 13. og 14. september.

Per H. Christiansen

Leder i Nordre Aker Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon