«Høyres klimabløff»

Christine Evjen, leder Oslo Grønn Ungdom. FOTO: OSLO GRØNN UNGDOM

KOMMENTAR: – Miljøpartiet Høyre? Spriket mellom partiets kommunikasjon og politikk kunne knapt vært større, skriver lederen i Oslo Grønn Ungdom.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.04.2018 kl 13:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

«Miljøpartiet Høyre». Slik lyder retorikken som har kommet fra sentrale høyrepolitikere de siste ukene.

Spriket mellom partiets kommunikasjon og politikk kunne knapt vært større.

I disse dager skal Stortinget behandle regjeringens «Klimastrategi for 2030». Den kan trygt sies å være blant historiens tynneste stortingsmeldinger. Klimameldingen mangler både politiske tiltak og ambisjoner for Norges grønne omstilling. Oljeindustrien er knapt nevnt.

Det mest konkrete i meldingen er at vi skal kjøpe utslippskvoter fra andre land, heller enn å kutte utslipp selv. Satt på spissen betyr det at Norges grønne omstilling kan skje i land som Polen og Bulgaria, mens klimapolitikken står stille her hjemme.

Forestillingen om at Norge er fritatt fra klimadugnaden ser ut til å være fundamentet i Høyres politikk. Regjeringen har levert en nasjonal transport- og motorveiplan i strid med klimamålene, og utlyst rekordmange nye oljefelt. Høyres landsmøte avviste nettopp forslag om å få fart på elbilsalget og fase ut fossilbiler.

Grønn Ungdom tror på at det finnes ekte klimaengasjement i Høyre. Men det virker som det sterkeste engasjementet dreier seg om å beskytte vår mest forurensende næring, og retten til å kjøre bil. Enn så lenge er Høyre blant landets mest klimafiendtlige partier.

Christine Evjen (17)
fra Tåsen, leder i Oslo Grønn Ungdom

DELTA I DEBATTEN? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES MER AV CHRISTINE EVJEN:

«Et griseliv». Vi er inne i ribbesesongen. Men grisens liv er ikke så lystig.

Gladere kyllinger

Vi er på vei mot en plastplanet

Retten til å dø! Bør vi få velge selv, når vi ønsker å avslutte livet?

At grov dyremishandling forblir ustraffet, er en skam!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse