Hun fikk brillene til Ellefsen: – Endelig kan jeg lese!

Neema fill brillene til Per Christian Ellefsen. FOTO: PHILIP REILER

BRILLEBLOGGEN: Brillene til Per Christian Ellefsen fant veien fra Grefsen til Tanzania, og til husmoren Neema.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.04.2017 kl 10:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

– Endelig kan jeg lese avisen, stråler hun.

Neema hadde gått i to timer for å komme frem til «eyecampen», der optikerkjeden Specsavers stilte med gratis synsundersøkelser, samt briller gitt av kunder i Norge.

Se bildet større

Per Christian Ellefsen donerte mange brillepar til Specsavers. FOTO: UTLÅNT

Før avreise fra Gardermoen donerte skuespiller Per Christian Ellefsen, som er bosatt på Grefsen, flere av sine briller til Specsavers på Sandakersenteret.

Disse fikk nye eiere i Arusha, nord i Tanzania, og en av dem var Neema. Hun hadde gått langt for å få hjelp til øynene sine. Med lesebrillene til Ellefsen kan hun endelig tyde skriften i lokalavisen.

– I can read, sier hun og smiler, og nekter å gi fra seg avisen til neste person som skal få testet de «nye» brillene sine. Og med det har nok en brillegave fra Nordre Aker, bidratt til å øke livskvaliteten for en person i Tanzania, som ellers ville hatt redusert syn.

Philip Reiler er bosatt på Grefsen, og jobber i optikerkjeden Specsavers. Også i 2016 var han på eyecamp Tanzania med briller fra Norge, blant annet levert inn til Specsavers butikk på Sandaker. I fjor var TV-profil Sigurd Sollien en av de profilerte brilledonorene fra lokalmiljøet, i år er Elling-skuespiller Per Christian Ellefsen blant dem som har gitt bort sine gamle briller. Denne uken følger vi opplevelsene Reiler og hans team gjør seg i Afrika.

LES MER FRA BRILLEBLOGGER-PHILIP:

Les Brillebloggen fra 2016 her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse