Hva koster det?

nn Det er spørsmålet som har blitt stilt flere steder i bydelen den siste tiden. Vi har skrevet mye om "hallplanene" både på Kjelsås og på Ullevål. På...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

nn Det er spørsmålet som har blitt stilt flere steder i bydelen den siste tiden. Vi har skrevet mye om "hallplanene" både på Kjelsås og på Ullevål. På Ullevål har FAU gått i bresjen for å få bygget en kombinert gym- og undervisningshall i Ullevålsalleen 43. På Kjelsås er det idrettslaget som kjemper for at en oppvarmingshall som ble tatt ut av skoleprosjektet da det viste seg å overskride budsjettrammen, likevel skal bygges.

nn Ullevål FAU ble skuffet over at byrådet i høringsforslaget til skolebehovsplan ikke tror det blir behov for å bygge en hall

— som etter arkitekttegningene FAU selv har fremskaffet vil kunne deles inn i to gymsaler i tillegg til spesial-/undervisningsrom

— når det etter planen likevel kommer en helt ny barne- og ungdomsskole et sted vest i bydelen. Selv om byrådet vil fortsette å se på mulighetene for en eventuell hall, mener de at den kommer til å bli uforholdsmessig dyr.

nn På Kjelsås skole, der en helt ny Kjelsåshall ligger inne i prosjektet, økte kostnadsoverslaget fra de budsjetterte om lag 450 millionene, til et sted rundt 700 millioner. Da ble prosjektet uforholdsmessig dyrt, og endringer ble gjort i tegningene. Blant dem ble oppvarmingshallen

— som i realiteten er en ordinær gymsal i tilknytning idrettshallen, der spillerne kan varme opp eller hvor det kan drives barneidrett om ettermiddagen

— tatt ut.

nn Hvor mye er uforholdsmessig dyrt? Ullevål FAU har regnet ut at hallen i Ullevålsalleen, med to gymsaler og spesialrom, vil koste 40 millioner, en pris de mener er forsvarlig med tanke på bruksområdet. Kjelsås IL mener oppvarmingshallen på Kjelsås skole vil koste 5

—10 millioner, en dråpe i havet på et prosjekt langt over 400 millioner. Undervisningsbygg sier i dagens avis at gymsalen på Kjelsås vil koste 35 millioner, noe som får flere til å sette kaffen i halsen. Differansen mellom 35 og 5

—10 millioner er stor. Hvem er det som regner feil? For det må det være, når resultatene blir så forskjellige. Hvem er det som "overser" eller "tillegger" prosjektene kostnader? Det hadde vært interessant å se tallene og detaljene som ligger til grunn for konklusjonene i begge prosjekter. Spesielt siden en stor flerbrukshall på Ullevål vil koste omtrent det samme som en liten gymsal på Kjelsås. Forutsatt at Ullevål FAU og undervisningsbygg har regnet riktig, på hver sin kant.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon