«Hva skjedde med planene for kunstis på Nordre Åsen?»

Skøytebanen på Nordre Åsen er populær, men ustabil vintertemperatur gjør naturis-sesongen lite forutsigbar. FOTO: SKEID / ARKIVFOTO

KOMMENTAR: Skeid fortjener ros for det breddetilbudet klubben gir, spesielt innen fotball og bandy, og de har vært tålmodige lenge nok.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2018 kl 21:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Da Ola Elvestuen var byråd i Oslo ble det utarbeidet en «Plan for idrett og friluftsliv». I planen var kunstis på Nordre Åsen ett av de prosjektene byrådet ønsket å prioritere.

Denne planen er nå opphevet og erstattet av det nye byrådets «Behovsplan for idrett og friluftsliv». I den nye planen er kunstis på Nordre Åsen ikke lenger blant de prioriterte tiltakene.

Se bildet større

Ingeborg Briseid Kraft. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Samtidig som kunstis på Nordre Åsen er tatt ut, inneholder den nye planen et vedtak om at «det settes i gang utredningstiltak for lokalisering av utendørs kunstisbaner i Oslo der dekningen i dag er dårlig».

Hvorfor tar man ut et ferdig utredet forslag om kunstisbane og ber om at det settes i gang utredningstiltak?

LES OGSÅ: Banemester Helge Holter på Nordre Åsen ble kåret til Årets Navn i Nordre Aker 2017

Forrige torsdag behandlet bydelsutvalget i Nordre Aker «Behovsplan for idrett og friluftsliv» og et av innspillene vi foreslo var nettopp kunstis på Nordre Åsen. Lokale ildsjeler har jobbet i over femten år for å få kunstis på Skeidbanen og jeg håper bydelsutvalgets innspill blir lyttet til. Skeid fortjener ros for det breddetilbudet klubben gir, spesielt innen fotball og bandy, og de har vært tålmodige lenge nok.

Nordre Aker er den bydelen med flest medlemmer i organisert idrett, men er likevel en av de bydelene som kommer dårligst ut i den nye behovsplanen. Som på mange andre områder er det bydelene i Oslo øst som blir prioritert. Det er en prioritering jeg langt på vei forstår, men som bydelspolitiker skulle jeg likevel ønske at byrådet så verdien av å investere i en bydel der frivilligheten blomstrer, aktiviteten er høy og potensialet for å få til mye er stort.

Ingeborg Briseid Kraft

Nestleder i Nordre Aker Bydelsutvalg (V)

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

Kan dette bli bydelens nye «hundejorde»?

Takk, Skeid, for en fantastisk flott fotballfest!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse