Hvem er best i vest?

Det skulle forundre meg stort om ikke svaret på dette spørsmålet er Lyn, men i cupen kan absolutt alt skje, det har jeg fått erfare før, og i dag fall...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.05.2009 kl 09:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det skulle forundre meg stort om ikke svaret på dette spørsmålet er Lyn, men i cupen kan absolutt alt skje, det har jeg fått erfare før, og i dag faller avgjørelsen. Røas herrer inviterer til cupfest på Røa Stadion klokken 18:00 (når ble det døpt om?), og motstander er Lyn.

I forrige uke satte vi oss ned sammen med Røas herrelag og diskuterte hva vi kunne gjøre for å tiltrekke så mange tilskuere som mulig. Flyers, bannere, gode saker på nettet, word of mouth, ja i grunnen alt du kan tenke deg ble nevnt, og målsettingen var klar. Vi skal klare 2500 tilskuere, og gjør vi det er Røa Stadion sprengt til randen, og en skikkelig publikumsrekord er notert.

Selv om forriges runde mot Frigg klang bedre i ørene til fotball-historikere, er dagens oppgjør et mer tradisjonelt cup-oppgjør. Bredde mot elite. Frivillighet mot en betalt organisasjon. Amatører mot proffer. Alt ligger med andre ord til rette for at det skal bli skrevet historie på Røa Stadion, og i Lyn forbereder vi oss som om det skulle vært en vanlig kamp.

Er vi så arrogante at vi tar lett på Røa? Nei, selvfølgelig er vi ikke det. Laget vi møter i dag har absolutt alt å vinne, og de har gått ut og lovet hele lokalmiljøet at de skal score mål, noe jeg synes er freskt, men ikke minst moro. Det er for lite breiale folk i fotballen, og når jeg hører folk i Røa som prøver å bjeffe opp stemningen, så blir jeg både glad, men ikke minst kamplysten.

Det samme håper jeg gutta våre blir, for stemningen som kommer til å bli skapt på Røa Stadion kommer ikke til å stå tilbake for det man opplever i Tippeligaen. Onde tunger vil kanskje mene at det er veldig beskrivende for Tippeligaen. Selv mener jeg det viser hvilken enorm standing cupen har i dette landet, og jeg kan love at hvis du tar turen, så kommer du ikke til å angre.

Så hvem skal man heie på? Jeg er sikker på at mange har det som meg. Jeg har vært medlem av Røa hele mitt liv, har spilt både fotball og bandy i klubben, men blitt oppdratt i en familie der vi alltid så på Lyn på Ullevaal. Jeg har kun et knippe kamper på samvittigheten i Lyn-drakten, så min lokale klubb er Røa. Min arbeidsgiver og favorittklubb er derimot Lyn. Hvilket dilemma!

Dessverre så ser jeg ikke for meg at Røa kan gå hele veien til Ullevaal i november, så i dag får jeg nesten håpe Røa leder 4

— 0 til det er igjen ti minutter. Så får heller Lyn score fem mål på tampen. Da får Røa oppleve å score fire mål mot Tippeligamotstand, samtidig som de spiller på seg verdifull selvtillit inn i resten av sesongen i tredje divisjon.

Men viktigst av alt er det at dette blir en stor opplevelse for lokalmiljøet, for spillerne på begge lag, og forhåpentligvis klingende mynt i klubbkassen til Røa.

Med ønske om en folkefest i vennskapelighetens tegn.

Joachim Westher Andersen

Røa og Lyn-supporter!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse