Ikke en folke- avstemning

Regjeringen har bestemt seg for å bruke noen millioner kroner på en reklamekampanje som skal få flere opp av sofaen og inn i stemmelokalene. Tidligere...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2007 kl 09:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Regjeringen har bestemt seg for å bruke noen millioner kroner på en reklamekampanje som skal få flere opp av sofaen og inn i stemmelokalene. Tidligere har en forsøkt seg med humor, den gang ble Harald Eia hyret inn. Hva Dinamo får ut av pengene blir jo spennende å se. Mens vi venter på kampanjen foreslår vi at regjeringens største parti, Arbeiderpartiet, vurderer hva de kan få til gjennom politikken sin. For det er vel faktisk det valg handler om? Politikk?

Denne gangen er det et lokalvalg vi står overfor. Det gjør Arbeiderpartiet alt det kan for å torpedere. Martin Kolberg uttaler at dette valget blir en folkeavstemning om den rødgrønne regjeringens politikk. Han peker ut Frp som hovedfienden som skal slås. Han fokuserer ikke på alle de små arenaer rundt om i Norge, der valgene faktisk skal tas, men på selve den store arenaen, Norge.

Vi vil påstå at Arbeiderpartiet med denne strategien går aktivt inn for å undergrave hele det norske demokratiets oppbygging. Vi mener samtlige partiers oppgave nå er å fokusere på de lokale sakene. I Oslo handler dette om saker på bydelsnivå og på bystyrenivå. Hvorfor skal noen gidde å lære seg navnene på bydelspolitikerne, og hva de står for, dersom hele valget egentlig bare handler om den politikken den sittende regjeringen fører? At partisekretæren i Arbeiderpartiet i det hele tatt kan få seg til å si at et lokalvalg er å anse som en folkeavstemning er helt utrolig.

Vi håper dere lesere tenker annerledes. At dere setter dere inn i lokale saker som betyr noe for dere i hverdagen. Og benytter muligheten til å påvirke hvem som blir sittende i både bydelsutvalg og bystyre de neste fire årene. Det nedlegges et stort arbeid hver eneste uke av en lang rekke kvinner og menn i hver eneste bydel i Oslo. De stiller til valg for sitt parti fordi de brenner for sin del av byen, og for byen som helhet. De har forskjellige syn på en lang rekke saker, og står for forskjellige løsninger. Det er langt fra likegyldig for deg som beboer hvem som styrer i ditt nabolag. Uansett om du er ung eller gammel, velstående eller har dårlig råd, har barn eller ikke. Det betyr noe for deg hva politikerne i rådhuset og i bydelsutvsalget mener og bestemmer.

Med andre ord: Det valget vi nå går i møte handler ikke om hva du mener om Jens Stoltenberg eller Siv Jensen. Det handler om hvem du vil at skal bestemme i Oslo og i bydel Nordre Aker. Kjære leser, gjør opprør mot Kolbergs folkeavstemning-tankegang. Sett deg inn i de lokale partienes program, og stem med hodet og hjertet på dem du tror vil levere deg de beste tjenestene og gjøre de mest fornuftige lokale valgene i de neste fire årene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse