Ikke skyt på naboene

Denne uken gikk Omsorgsbygg ut med informasjon om at mange barnehager i Oslo ikke blir bygd ut på grunn av naboklager. Ifølge Omsorgsbygg kunne opptil...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Denne uken gikk Omsorgsbygg ut med informasjon om at mange barnehager i Oslo ikke blir bygd ut på grunn av naboklager. Ifølge Omsorgsbygg kunne opptil 600 flere barnehageplasser blitt bygd i fjor, men naboklager førte til at prosjektene ble skrinlagt. Det er to årsaker til at folk ikke vil ha en barnehage som nabo, uttalte direktør for barnehageavdelingen i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen til NRK Østlandssendingen. Han slår fast at det er frykt for støy og trafikk i nærmiljøet som stopper planene. Han sier i klartekst at dersom befolkningen var mer fleksibel, så ville køene vært kortere.

Vi forstår godt at Omsorgsbygg leter etter gode forklaringer på hvorfor det er så vanskelig å produsere nok barnehageplasser i Oslo i disse dager. Køene er lange og frustrasjonene store over hele byen. Etter at Kristin Halvorsen satte inn jobben sin på at køene skal forsvinne har også det sittende byrådet fått et voldsomt press på seg for å løse problemene i Oslo. Byråd Torger Ødegaard leter med lys og lykte etter store og små arealer der det kan etableres barnehager. Og det fort.

Vi synes det blir helt feil å filleriste innbyggere rundt om i byen som bor i nærheten av alle de enkelttomtene som nå kastes inn som mulige barnehager. Det er ikke slik at behovet for barnehager opphever alle demokratiske spilleregler. Det finnes mange høyst oppegående folk som selv trenger barnehageplass, men som likevel er skeptiske til etablering i nærområdet sitt. Med høyst aktverdige begrunnelser. Det er alltid mulig at hensynet til flertallet til slutt skal veie tyngst. Men vi må ikke komme dit at vi ikke vil høre hva innbyggerne mener. Og det er ikke engang sikkert at hensynet til flertallet tilsier barnehageutbygging over alt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse