Immune mot bråk

Lørdag spilte Norge mot Skottland på Hampden park, og for første gang på lenge følte jeg en viss stolthet over det norske landslaget. Måten de kjempet...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2008 kl 10:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Lørdag spilte Norge mot Skottland på Hampden park, og for første gang på lenge følte jeg en viss stolthet over det norske landslaget. Måten de kjempet på gjennom nitti minutter viste meg at vi i aller høyeste grad har noe å fare med i denne kvalifiseringen, og det er gledelig.

Det som dog er helt komplett uforståelig er hvorfor Hareide velger å ta ut Martin Andresen (som heldigvis for Norge er skadet og måtte trekke seg), og Henning Hauger (har han spilt i år?) foran en formspiller som Tomasz Sokolowski. Det har jeg ikke noe godt svar på, men fortsetter "Soko" som han har gjort i år, bør veien til landslaget være kort.

Forrige uke gikk vi ut med nyheten om at Chelsea har saksøkt oss, og for alle fortonet deg seg som det rene hakket i plata. Våre fans har helt sikkert fått nok av denne saken, og jeg tror med hånden på hjertet at opinionen er grundig lei av en sak de ikke makter å sette seg inn i.

Jeg kan fortelle dere at vi som jobber i klubben begynner å bli ganske lei av hele saken, vi også. Ikke før er vi ferdig med et tre års langt mareritt, før saken er over oss igjen, og da Erik Langerud informerte staben i forrige uke, var det mange lange ansikter å se på møterommet.

Men én ting skal mine kolleger i Lyn ha; og det er at de har en urokkelig tro på at dette kommer til å løse seg, og etter at vi hadde fordøyd beskjeden smalt følgende visdomsord fra en klok munn:

- Hvis vi lar dette påvirke oss, så har vi tapt allerede, og i Lyn jobber det ingen tapere!

Fem minutter etter var saken lagt til siden, og vi var igjen i gang med våre daglige gjøremål. Dette ble også tema med spillerne våre, som har taklet alt styret i år på en fantastisk måte.

Langerud holdt et kort, men godt infomøte om temaet, og der ble man enige om at dette ikke var noe spillerne kunne gjære noe med, så business as usual.

Nå gjelder det å levere varene i de tre siste kampene, gi fansen noe å tro på inn i vintermånedene, og forhåpentligvis begynne planleggingen i ro og mak for 2009, et år som jeg håper vil være helt annerledes enn 2008.

Jeg vil faktisk gå så langt som å si at 2008 er et av de vanskeligste og tøffeste årene denne klubben noen gang har sett, og akkurat det sier ikke rent lite.

Når jeg da stopper og tenker litt på hvordan det har gått i år, blir jeg bare enda mer motivert til å gi jernet fremover.

På tross av alt krøllet har juniorlaget vårt blitt suveren seriemester, mens Lyn 2 har gått fra seier til seier i 2. divisjon. A-laget vårt har levert som forventet i Tippeligaen, og publikum, og især Bastionen, møter fortsatt trofast opp.

Når dette er utfallet av et av de mest turbulente årene i klubbens historie, tør jeg ikke tenke på hva vi kan oppnå i medvind.

Tenk på akkurat det når du sitter i bilen på vei til Hamar på søndag.

God helg!

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse