Ingen å miste

Fire barn mistet livet i trafikken i 2005. Det er det laveste antall omkomne barn siden Trygg Trafikk startet med å føre oversikt over antall trafikkd...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2006 kl 09:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Fire barn mistet livet i trafikken i 2005. Det er det laveste antall omkomne barn siden Trygg Trafikk startet med å føre oversikt over antall trafikkdrepte i Norge i 1956. I gjennomsnitt de siste seks årene har tretten barn i alderen 0-14 mistet livet i trafikken. De fire barna som omkom i 2005 var under seks år gamle, to av dem fotgjengere, et barn var passasjer i bil og et barn var et spedbarn som ble påkjørt da det lå i barnevogn.

Antall barn som omkommer i trafikken er blitt nær halvert for hvert tiår som har gått siden 1970-årene, da ulykkestallene var aller høyest. I gjennomsnitt omkom 73 barn hvert år på 70-tallet. Tilsvarende tall for 80-årene er 35 omkomne barn, og for 90-årene 19 barn. For alle trafikanter samlet er antall omkomne noe mer enn halvert fra 1970. Da mistet 560 personer livet i trafikken, mens Trygg Trafikks tall viser at 223 personer mistet livet i trafikken i 2005.

Nå er mange nye trafikanter ute på veiene i bydelen vår i forbindelse med skolestart. Hverdag etter hverdag ferdes tusenvis av grunnskoleelever i Oslo til og fra skolen. Prosjektet Aksjon Skolevei er iverksatt for at denne ferden skal bli så trygg som mulig, slik at elevene skal kunne komme seg trygt til og fra skolen uten å måtte bli kjørt med bil. I forbindelse med aksjonen som pågår hvert år er trafikkpolitiet aktive i bydelene. Den styggeste episoden under årets aksjon var en som ble tatt i 40-sonen i Frysjaveien, med en fart målt på politiets laser til 75 kilometer i timen. Heldigvis gikk også denne ferden godt; ingen skadde barn i bydel vår så langt under årets Aksjon Skolevei.

Trafikktettheten i bydel Nordre Aker øker stadig og vi oppfordrer bydelens bilister til å ta det med ro ute på veiene, holde fartsgrensene og huske at de yngste trafikkantene trenger tid til å bli kjent med skoleveiene sine. Kjør forsiktig!

Trafikktett- heten i bydel Nordre Aker øker stadig og vi oppfordrer bydelens bilister til å ta det med ro

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse