– Ingen yrkesgruppe har vel vært utsatt for større og flere endringer enn lærerne?

Kirsten Skylstad, lærer ved Grefsen barneskole. FOTO: PRIVAT

– Er ikke det noe som bekymrer deg - bare bittelitt, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.07.2017 kl 21:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Kirsten Skylstad er lærer ved Grefsen barneskole. Hennes kommentar til kunnskapsministeren, har bakgrunn i Torbjørn Røe Isaksens svar til Sps Anne Tingelstad Wøien: Ikke spytt på læreren - den kan du lese her,, og kunnskapsministerens leserbrev til Tingelstad Wøien kan du lese her og i nordnorskdebatt.no.

Herr Isaksen. Jeg har lest ditt svar til Anne T. Wøien.

Interessant at du tror flere yrkesgrupper må endre praksis etter nye krav; at de må ta kurs og videreutdanning bygget på den utdanningen de allerede har - men at LÆRERE ikke har gjort/gjør det samme!

Ingen annen yrkesgruppe har vel vært utsatt for større og flere endringer enn lærerne opp gjennom årene. Vi har lydig omstilt oss etter ny forskning og politiske endringer. Vi har tatt utallige kurs i mange fag for å oppdatere oss - akkurat som andre yrkesgrupper.

Men ingen annen yrkesgruppe har fått delvis nullstilt utdanningen og måttet ta ny utdanning slik du nå har tvunget lærerne til å gjøre!

At du som politiker synes det er greit å gi en forskrift /lov "tilbakevirkende kraft" er meget spesielt. (Det ble vel sist brukt etter krigen, da de såkalte "tyskertøsene" ble fratatt sitt norske statsborgerskap. En skam for Norge!)

Det tvinger meget kompetente lærere, med høy utdanning og mye erfaring tilbake til skolebenken. I vårt sted kommer ufaglærte - i mange år fremover. Det er konsekvensen. Ser du ikke det? Er ikke det noe som bekymrer deg - bare bittelitt?

Det er ikke slik at vi som har allmenlærerutdanning ikke KAN matematikk, norsk og engelsk. Synd at du tror det. Vi har bare litt annerledes utdanning enn den som er i dag.

Men vi har utallige kurs og oppdateringer underveis, og vi har lest og holdt oss oppdatert i årevis. I tillegg har vi LÆRT gjennom samarbeid med andre lærere - og gjennom arbeidet med elever. Det er den viktigste form for læring - learning by doing!

Trist å ha
en kunnskapsminister som ikke ser dette. Trist at svært mange lærere utsettes for dette. Trist at mange elever blir rammet.

Kirsten Skylstad
lærer

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse