Innsamling av brukte klær og sko

Det har kommet fram i media at Fretex og andre har problemer med å få utplassert nok innsamlingsbokser for brukttøy. Blant annet måtte boksene på Majo...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.01.2009 kl 13:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det har kommet fram i media at Fretex og andre har problemer med å få utplassert nok innsamlingsbokser for brukttøy. Blant annet måtte boksene på Majorstua fjernes fordi de etter Samferdselsetatens oppfatning sto uheldig plassert.

Oslo kommune har vedtatt en avfallsplan der det å minimere avfallsmengden er prioritet nr. 1, og gjenbruk kommer som en god nr. 2.

I samtaler med organisasjonene som står for innsamling og behandling av brukttøy, har vi fått å vite at det er et stort potensial for å samle inn mer, og at både Fretex og UFF har kapasitet til å behandle dette videre.

Som firebarnsmor vet jeg at det er utrolig mye klær og fottøy som blir for smått lenge før det er utslitt. Jeg må vel også innrømme at det er kommet inn både klesplagg og sko i huset, som aldri egentlig falt i smak og derfor ble lite brukt. Vår familie har nok i likhet med mange andre vært en ivrig bidragsyter til både Fretex og UFF opp igjennom årene.

Det er viktig at innsamlingsboksene står der man ferdes, og at det er mulig å levere fra seg det man selv ikke lenger har bruk for, uten nødvendigvis å måtte bruke bil. Blir levering for tungvint, går brukbart og flott utstyr fort i avfallsdunken.

Derfor har A og SV i bystyret satt denne saken på dagsorden. Vi har forslag om at kommunen skal samarbeide med de aktuelle organisasjonene om egnede innsamlingspunkter, og vi vil at kommunen skal oppfattes som en samarbeidspartner og alliert i arbeidet med å øke gjenbruket. Det ville overraske stort om ikke bystyreflertallet er med på dette.

Heidi Rømming (SV)

Bystyrets samferdsels – og miljøkomité

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse