Inspirerende EM

Lørdag er den lange Tippeliga-pausen endelig over, og vi kan begynne å glede oss til litt skikkelig betydningsfull toppfotball igjen. I pausen har ve...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2008 kl 11:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Lørdag er den lange Tippeliga-pausen endelig over, og vi kan begynne å glede oss til litt skikkelig betydningsfull toppfotball igjen.

I pausen har vei vært vitne til et Europamesterskap som jeg synes har vært helt fantastisk, og vi har fått stifte bekjentskap med noen nye stjerner vi kan glede oss over når ligaene begynner å rulle igjen i august/september. Særlig er det de russiske spillerne som har overbevist, og selv om bare én spiller i den russiske troppen spiller i utlandet, tror jeg vi med trygghet kan si at det tallet kommer til å bli mangedoblet i løpet av noen måneder. Kanskje Chelseas styrtrike eier Roman Abramovitsj kjøper hele det russiske landslaget?

I så fall blir Chelsea omsider et lag det er verdt å se på, så hvorfor ikke?

Som sagt innledningsvis så er det Tippeligastart igjen på lørdag, og Lyn får Viking på besøk, et oppgjør det pleier å lukte svidd av. Lyn har også i år noe å hevne, for på Ullevaal i fjor fikk Stavanger-laget med seg tre heldige poeng, og det skal de ikke slippe unna med i år. Hvem som er favoritt er vanskelig å si, men dersom Lyn vinner kampen kan man i beste fall gå opp 2. plass på tabellen, noe ville vært meget gøy.

Det bør i hvert fall ikke skorte på motivasjonen!

Men før kampen skal spillerne i aksjon på hele andre arenaer. Hele denne uken skal Lyns spillere besøke fotballskoler på hele Oslos vestkant for å lære bort litt av sine triks til den neste generasjonen stjerner. Forhåpentligvis kan våre spillere være til like stor inspirasjon for barna i nærmiljøet, som jeg tror våre spillere har hatt av å følge EM fra sidelinjen.

For jeg vil tro våre midtbanespillere lærer litt om bevegelse og teknikk når de ser Wesley Sneijder kjæle med ballen på Hollands midtbane, eller hvor mye power og guts som bor i Daniele De Rossi på gli azzuri.

Lørdag klokken 18:00 får vi svaret på om Lyns spillere har latt seg inspirere av de to nevnte herrer. Har de skal Viking få kjørt seg veldig, men dersom de fortsatt er inne i feriemodus slik vi var mot Sandefjord i fjor, blir det vanskelig. Vi sees på Ullevaal lørdag klokken 18, og feirer sammen på Paddys etter kampen.

Riktig god helg!

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse