To gode formål må ikke slå hverandre i hjel: Ja til hagekoloni og sykkelvei!

Befaring ved gruppeleder Bente M. Larsen (Ap) og leder i Miljø-plan og samferdselskomiteen Terje Olav Moen (Ap). FOTO: Privat

KOMMENTAR: Den nye sykkelveien langs Ring 3 kan ta en del av Sogn Hagekoloni: – Vår bydel må ha rom for både hagekolonister og syklister! skriver artikkelforfatterne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2018 kl 18:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Bydelsutvalget i Nordre Aker vil i sitt møte 3. mai behandle høringsinnspillet til reguleringsplanarbeidet for oppgradering av gang- og sykkelvei som går forbi Sogn Hagekoloni. Som planen foreligger i dag vil to gode formål komme i konflikt. Slik trenger det ikke å være.

Vi er glade for at reguleringsarbeidet for ny høystandard sykkelvei langs ringveien fra Universitetskrysset forbi Ullevål og opp til Bergkrysset nå er startet. Den vil knyttes sammen med sykkelveien på Tåsenlokket og etter hvert også gå videre til Storo.

Men akkurat forbi første kvartal av Sogn hagekoloni er det vanskelig å få til en slik standard uten å måtte ta noe av arealet til hagekolonien.

LES BAKGRUNNEN: Tar av kolonihagen for å få bedre plass på gang- og sykkelveien

Arbeiderpartiet har programfestet i bydelsprogrammet at vi skal bevare hagekoloniene våre. De er verdifulle for lokalmiljøet som grønne rekreasjonsområder kort vei fra sentrum, og utgjør grønne lunger i områder med sterk fortetting og urbanisering.

I Miljø, plan og samferdselskomiteens møte den 16. april fremmet Arbeiderpartiet forslag om at det i reguleringsarbeidet må vurderes hvordan ny sykkel- og gangvei kan anlegges samtidig som at hagekolonien berøres minst mulig. Adkomst for utrykningskjøretøy til området er også viktig og må ivaretas i reguleringen. I tillegg må overvannsproblematikken for Sogn Hagekoloni vurderes grundig. Dette forslaget ble vedtatt. Vi håper på gjennomslag for dette i Bydelsutvalget og at vår bydel har rom for både hagekolonister og syklister!

Bente M. Larsen (Ap)
Gruppeleder

Terje Olav Moen (Ap)
Leder i Miljø-plan og samferdselskomiteen

LES OGSÅ:

Nabotomta: Legger frem planer om inntil ti etasjer på Ullevål

Nabolaget svært bekymret for Rektorhaugen: «Vi har stemt på dere for at dere skal ta vare på oss»

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse