Kommentar: – Jeg har fylt 50 og opplever stadig drikkepress

Kathrine Daniloff forteller om drikkepress, også for de som er langt eldre enn ungdomsalder. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO

- Men hvorfor drikker du? spør jeg. Da blir det så stille!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.01.2016 kl 21:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Lørdag la Dagbladet.no ut fra bloggen til Martine Halvorsen (17), fra "Sykt Perfekt", den nye TV-2-serien, og som handler om drikkepress. Kathrine Daniloff er 50. Hun har lest Martines kommentar, og forteller om drikkepress også langt over ungdomsalder.

Jeg har fylt 50 og jeg opplever stadig drikkepress.

Når folk spør meg for tredje gang om hvorfor jeg ikke drikker, "seriøst, hvorfor drikker du ikke sammen med oss", svarer jeg av og til med spørsmålet: - Hvorfor drikker du? Og følger opp med: Vil du snakke om det?

Da blir det så stille, og alle synes jeg er skikkelig sær og i tillegg slem. Av og til blir jeg bare lei.

LES OGSÅ: Sykt perfekt? Foreldre: Lær barna deres å prioritere

For å være ærlig: Jeg synes livet er for kort til å kaste bort en eneste dag med å være fyllesyk. Jeg vil kjenne at kroppen funker så ofte jeg kan

Men jeg legger meg ikke borti at folk ikke tenker som meg. Så lenge de ikke plager meg med det. Kardemommeloven, som jeg sverger til, er grei sånn. (Da snakker jeg selvsagt ikke om helsebudsjettet, som korrelerer med drikkekulturen). Men den diskusjonen er det ingen som orker å ta.

LES OGSÅ: Kathrine er drømmedama til miljøbyråden

Poenget er bare at det er drikkepress i alle aldersgrupper og i flere sosiale lag. Selv synes jeg det er ganske underlig når folk jubler når jeg tar et glass vin, fordi de synes det virker så skinnhellig at jeg vanligvis ikke drikker.

Jeg er vel mye, men skinnhellig det er vel en av tingene jeg ikke er.

Det er ikke det perfekte jeg søker, men dager uten å føle meg syk av fylla dagen før. Når sant skal sies, finner jeg heller ikke så mye glede i rus.

Kathrine Daniloff

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse