Julegave til Linderud-kollen

Mens vi venter på snødryss, skiføre og appelsinpauser kan vi i Nordre Aker glede oss over pengedryss. Årets julegave kommer fra Kultur- og Idrettsetat...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Mens vi venter på snødryss, skiføre og appelsinpauser kan vi i Nordre Aker glede oss over pengedryss. Årets julegave kommer fra Kultur- og Idrettsetaten (KIE), som ønsker å bruke rundt 40 millioner kroner på Linderudkollen Idrettsanlegg. Ikke bare skal hoppbakkene oppgraderes, også alle som er glad i "bortoverski" kan glede seg stort. KIE ønsker at Linderudkollen blir et moderne skiidrettsanlegg med en oppgradering av det eksisterende kunstsnøanlegget. Det betyr muligheten for en kunstsnø-langrennsløype i området, fra halvannen til fire kilometer lang. Selv med kunstsnø må vi ha kaldere vintre enn vi har opplevd hittil i år for å kunne spenne på oss langrennskiene. Men vi må tørre å håpe på mer normale forhold i årene som kommer, og at anlegget som nå kan bli en realitet blir til glede for veldig, veldig mange.

Nordre Aker Budstikke tilhører dem som er opptatt av fortsatt sterkt vern av marka. Vi har hatt og har fortsatt sterke sympatier med Naturvernforbundet og Solemskog-beboerne som har kommet med sterke innvendinger mot kunstsnøanlegg og løyper i Lillomarka. En oppgradering av Linderudkollen er langt mindre kontroversielt. Også her må man tenke miljø og stedstilpasning. I tillegg til oppgradering av hoppbakkene og kunstsnøløype, ønsker også KIE seg en én-seters stolheis for bakkene, ny varmestue, og gjerne enda flere parkeringsplasser. Elementer som til sammen utgjør vesentlig økt bruk. Vi velger likevel å applaudere planene, og tror de positive sidene langt overstiger de eventuelle negative effektene. Skifolket trenger tilbud i nærmiljøet. Det er et vesentlig samfunnsproblem at barn og unge henfaller til sofa og hendelser på skjerm fremfor ekte fysiske opplevelser. Mulighetene for fysisk utfoldelse i nærmiljøet er viktig av mange årsaker. Vi sier ikke at hoppbakker og langrennsløyper alene sørger for mindre fedme eller mindre kriminalitet. Men det er klare sammenhenger mellom tilbud og bruk. Og vi ønsker oss så mange i sporet som mulig, enten de velger adrenalinsporten hopp, eller de ønsker å gå langrenn. Det skal bli spennende å følge fremdriften, og se om vi faktisk har et helt nytt anlegg ferdig om fem år.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse