Kampen om klikkene

Med bare noen uker igjen til Tippeligafotballen sparkes i gang, en annen kamp begynt, på en helt annen arena, nemlig kampen om webtrafikk på klubbenes...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.01.2009 kl 13:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Med bare noen uker igjen til Tippeligafotballen sparkes i gang, en annen kamp begynt, på en helt annen arena, nemlig kampen om webtrafikk på klubbenes hjemmesider.

I uke 1 lanserte TNS Gallup en webtabell som måler klubbenes nett-trafikk, og på denne tabellen ligger Lyn på en 8. plass etter tre uker, med en fin økning fra uke til uke. Det betyr i praksis at vi får flere unike brukere fra uke til uke, og flere sidevisninger, noe vi selvsagt er svært fornøyde med.

Utfordringen ligger i at samtlige klubber har begynt å satse veldig på nett, og sammenliknet med for bare noen år siden, er det nå flere klubber som har store medieavdelinger. Årsaken er naturligvis at man ønsker å gi supporterne et godt tilbud, men den økonomiske gevinsten betyr også mye. Foruten vanlig annonseinntekter man har på egen hjemmeside, fordeles det nå 30 millioner kroner på de klubbene som er en del av fotballtabellen, og det betyr beinhard konkurranse. Webtrafikk, klubb-tv, og storskjerm er de tre hovedkriteriene klubbene blir bedømt etter, og en plass opp på tabellen kan bety mange tusen kroner, og forskjellene på klubbene midt tabellen er minimal.

Vålerenga og Fredrikstad har derfor tatt i bruk svært tvilsomme virkemidler i sin bestrebelse etter økt trafikk. Basically har de overtatt redaktøransvaret på sin supporterklubbs nettsider, slik at trafikken som kommer på supporternettstedet teller som klubbenes egen trafikk (videreført webtrafikken), og dette synes vi i Lyn svært lite om.

Skal fotballens mantra om fair play kun telle på banen, og ikke for oss som er fotball-ledere?

I det gitte eksempelet kan det se ut som de ansvarlige for dette i Vålerenga og Fredrikstad har vært i overmåte kreative, og ikke tenkt at dette er svært tvilsom opptreden. Hvorfor skal disse klubbene overta trafikk som er generert av en supporterklubb, som helt sikkert har brukt mange tusen gratistimer på å bygge opp dette nettstedet?

Jeg skal være så ærlig å si at jeg var inne på tanken selv, og jeg forhørte meg sågar med styret i Bastionen om hva de synes, men det tok ikke lang tid før jeg tok en beslutning om hva som er det beste for Lyn og for Bastionen.

Klubben Lyn må være ansvarlig for å drive trafikk på våre sider gjennom gode saker, hyppige nyhetsoppdateringer og oppdatert relevant informasjon, så får Bastionen bruke sin hjemmeside til supporter-relaterte ting. Som for eksempel å reagere ovenfor oss i klubb-ledelsen, hvis man er uenige i ulike ting.

Det skulle tatt seg ut om Bastionen kom med skarp kritikk av klubben på bastionen.no, med meg som ansvarlig redaktør, og mottaker av kritikken.

For Vålerenga og Fredrikstad kan dette bli en realitet før de vet ordet av det.

Med ønske om en god helg.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse