Nordre Aker Budstikke mener

- Kan bare være en fordel

Leder 8. oktober 2009.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2009 kl 13:40

Uten at det har spesiell betydning merker vi oss at nesten samtlige i det nye byrådet er bosatt i Oslo vest. Det vil si Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker og Frogner. Det er bare Jøran Kallmyr som bor i øst. Det kan være en fordel for vår del av byen at byrådene har inngående kjennskap til sine respektive nærområder, selv om de naturligvis representerer hele byen.

Vår nye byrådsleder, Stian Berger Røsland, er nybakt far fra Ullern. Erling Lae kunne fortelle før han gikk av, at det å være byrådsleder kunne være en stri arbeidstørn. Det blir nok mer enn full arbeidsdag for Røsland også, men han har fordelen av å være halvparten så gammel som Lae. I tillegg har han som finansbyråd kjent smaken på lange arbeidsdager.

Merete Agerbak-Jensen måtte gå som byråd for byutvikling og ble den eneste byråden som reelt ble skiftet ut. Mange hadde som stalltips at Røslands kompis, Bård Folke Fredriksen, skulle overta som finansbyråd etter Røsland. Det er den "tyngste" posten under byrådslederen, og etter mange år som leder av finanskomiteen i rådhuset ville Folke Fredriksen være et naturlig valg. Den største overraskelsen ble da, at et relativt ubeskrevet blad som Kristin Vinje ble finansbyråd.

At Vinje, bystyrerepresentanten i kultur- og utdanningskomiteen, har en høy stjerne i Høyre, viser 6.-plassen på Høyres stortingsliste. Samtidig kan byen være fornøyd med at Folke Fredriksen får ansvaret for byutvikling. Han er en tydelig politiker, med bred erfaring og som vet hva han vil. Oslo utvikler seg i rivende fart, og befolkningsveksten er formidabel. Utfordringene står i kø. Folke Fredriksen kan få stor betydning for Oslo vest og vil nok med sin kjennskap til småhusplanen ha godt grep om Plan- og bygningsetatens (PBE) håndtering av denne. Samtidig skal han fronte småhusplanen i forhold til Fylkesmannen, som ved flere anledninger har satt PBEs vedtak til side. Kjenner vi Folke Fredriksen rett, er han rett mann til å ta opp kampen som Småhusplanens "beskytter".

Byrådene fra Frp ble naturlig nok sittende. Etter at KrF og Venstre takket nei til et bredt samarbeid, ville det være en politisk umulighet å flytte på disse. Så har da verken Jøran Kallmyr eller Sylvi Listhaug begått noen brølere på sine poster. De har vist seg som ansvarlige byråder. Det er heller ingen overraskelse at Torger Ødegaard ble sittende som byråd for kultur og utdanning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon