Keeper- klubben Lyn

Så var to Tippeliga-runder unnagjort, og vi kan konstatere at sesongstarten har vært ganske så dårlig, i hvert fall langt unna det vi håpet på for noe...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Så var to Tippeliga-runder unnagjort, og vi kan konstatere at sesongstarten har vært ganske så dårlig, i hvert fall langt unna det vi håpet på for noen uker siden. Hele laget har prestert under pari, selv om kampen mot Start var en liten opptur, og personlig synes jeg kun to spillere får godkjent i karakterboken.

Tommy Berntsen har vært stabil mot både Molde og Start, og han fremstår som vanlig som kapteinen med stor K. Den andre spilleren som får godkjent er Johan Dahlin, en keeper det oser internasjonal klasse av.

Tilfeldig? Absolutt ikke! Lyn er i den heldige situasjonen at vi har en fantastisk keepertrener som har vært med oss i utrolige 14 år, og som fortsetter å finne det ene keepertalentet etter det andre. Jeg nevner i fleng keepere han har jobbet med i Lyn: Tore Stenshagen, Ole Magnus Jensen, Thomas Andre Ødegaard, Rune Danielsen, Frode Larsen, Ali Al-Habsi, Nuno Marques, Kjell Petter Opheim, Eddie Gustafsson, Johan Dahlin, og Arnar Darri Petursson, sistnevnte en 18 år gammel keeper han ble tipset om, og som signerte med oss i fjor.

Jeg tror alle Tippeliga-klubber hadde hatt godt av en ressurs som det Espen Granli er for Lyn. Dette er et menneske som tenker fotball og Lyn hver gang han står opp om morgenen, og som tenker på måter han kan gjøre keeperne våre bedre, som det siste han gjør før han legger seg om kvelden. Forrige uke var vi på fotooppdrag med alle spillerne våre i et studio på Grünerløkka, og den første dagen var TV2 med for å lage en sak på Johan Dahlin. Johan gjentok opptil flere ganger hvor stor betydning Espen Granli har hatt for hans karriere, og da slo det meg at ganske mange av våre keepere har sagt det samme.

Eddie Gustafsson, en merritert keeper med mange år bak seg i Tippeligaen, kom til Lyn fra HamKam foran 2006-sesongen, og var en keeper mange hadde avskrevet, til tross for at han fortsatt var ung. I løpet av tre år i Lyn ble han raskt anerkjent som en av de beste keeperne i Tippeligaen, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger han har sagt i intervjuer: "Espen Granli har betydd enormt mye for min karriere".

Likevel er nok historien om Ali Al-Habsi mest utrolig. Dette er en spiller som uten Espen Granli sannsynligvis aldri ville blitt oppdaget. Da Espen så en treningskamp i Oman i 2004, var det med store øyne han oppdaget en begavet gutt i målet til det ene laget. Brannmannen fra Oman skulle etter hvert bli hentet til Norge og prøvespill med Lyn. I 2005 fikk han Kniksen-prisen som årets keeper i Norge, og samme år forlot han Norge til fordel for Bolton Wanderes i Premier League, der han fortsatt er. Han er Omans første spiller i det mange betegner som verdens beste liga, og han holder fortsatt jevnlig kontakten med Espen.

"Den mest betydningsfulle personen i min karriere", sa Ali etter at han hadde signert for Bolton, og noe særlig bedre skussmål kan man neppe få fra en keeper.

I dag er det Johan Dahlin som står i Lyns mål, en 21 år gammel svensk kar Espen har jobbet med i flere år, og i bakgrunnen lurer en sulten islandsk tenåring.

På keeperfrontene ser fremtiden veldig lys ut for Lyn.

Så lenge vi har Espen Granli.

Heia Lyn og god helg.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse