Keeper- klubben Lyn

Så var to Tippeliga-runder unnagjort, og vi kan konstatere at sesongstarten har vært ganske så dårlig, i hvert fall langt unna det vi håpet på for noe...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Så var to Tippeliga-runder unnagjort, og vi kan konstatere at sesongstarten har vært ganske så dårlig, i hvert fall langt unna det vi håpet på for noen uker siden. Hele laget har prestert under pari, selv om kampen mot Start var en liten opptur, og personlig synes jeg kun to spillere får godkjent i karakterboken.

Tommy Berntsen har vært stabil mot både Molde og Start, og han fremstår som vanlig som kapteinen med stor K. Den andre spilleren som får godkjent er Johan Dahlin, en keeper det oser internasjonal klasse av.

Tilfeldig? Absolutt ikke! Lyn er i den heldige situasjonen at vi har en fantastisk keepertrener som har vært med oss i utrolige 14 år, og som fortsetter å finne det ene keepertalentet etter det andre. Jeg nevner i fleng keepere han har jobbet med i Lyn: Tore Stenshagen, Ole Magnus Jensen, Thomas Andre Ødegaard, Rune Danielsen, Frode Larsen, Ali Al-Habsi, Nuno Marques, Kjell Petter Opheim, Eddie Gustafsson, Johan Dahlin, og Arnar Darri Petursson, sistnevnte en 18 år gammel keeper han ble tipset om, og som signerte med oss i fjor.

Jeg tror alle Tippeliga-klubber hadde hatt godt av en ressurs som det Espen Granli er for Lyn. Dette er et menneske som tenker fotball og Lyn hver gang han står opp om morgenen, og som tenker på måter han kan gjøre keeperne våre bedre, som det siste han gjør før han legger seg om kvelden. Forrige uke var vi på fotooppdrag med alle spillerne våre i et studio på Grünerløkka, og den første dagen var TV2 med for å lage en sak på Johan Dahlin. Johan gjentok opptil flere ganger hvor stor betydning Espen Granli har hatt for hans karriere, og da slo det meg at ganske mange av våre keepere har sagt det samme.

Eddie Gustafsson, en merritert keeper med mange år bak seg i Tippeligaen, kom til Lyn fra HamKam foran 2006-sesongen, og var en keeper mange hadde avskrevet, til tross for at han fortsatt var ung. I løpet av tre år i Lyn ble han raskt anerkjent som en av de beste keeperne i Tippeligaen, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger han har sagt i intervjuer: "Espen Granli har betydd enormt mye for min karriere".

Likevel er nok historien om Ali Al-Habsi mest utrolig. Dette er en spiller som uten Espen Granli sannsynligvis aldri ville blitt oppdaget. Da Espen så en treningskamp i Oman i 2004, var det med store øyne han oppdaget en begavet gutt i målet til det ene laget. Brannmannen fra Oman skulle etter hvert bli hentet til Norge og prøvespill med Lyn. I 2005 fikk han Kniksen-prisen som årets keeper i Norge, og samme år forlot han Norge til fordel for Bolton Wanderes i Premier League, der han fortsatt er. Han er Omans første spiller i det mange betegner som verdens beste liga, og han holder fortsatt jevnlig kontakten med Espen.

"Den mest betydningsfulle personen i min karriere", sa Ali etter at han hadde signert for Bolton, og noe særlig bedre skussmål kan man neppe få fra en keeper.

I dag er det Johan Dahlin som står i Lyns mål, en 21 år gammel svensk kar Espen har jobbet med i flere år, og i bakgrunnen lurer en sulten islandsk tenåring.

På keeperfrontene ser fremtiden veldig lys ut for Lyn.

Så lenge vi har Espen Granli.

Heia Lyn og god helg.

Joachim Westher Andersen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon