ANNONSE
Annonse

Kjære Raymond Johansen, her er en oppskrift. Prøv den.

Nils Petter Nordskar (supporter og tidligere styremedlem i Skeid), har fått oppmerksomhet for dette innlegget om tigger-problematikk, først publisert på Facebook. Foto: PRIVAT/ARKIVFOTO NAB.NO

KOMMENTAR: Jeg tror jo egentlig ikke at du vil bry deg om dette, Raymond. Og jeg HAR en mistanke om at gode, gamle Fabian Stang ville løst det bittelitt bedre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2017 kl 10:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Jeg så Tigger-debatten på NRK torsdag kveld, og ble nok en gang opprørt, Raymond. Det er utrolig slitsomt (også for dine velgere) å se den profesjonelle politiker-avmakten utspille seg på TV, denne gangen på NRKs Debatten.

Prat, prat, prat. Husk – ingen tror du ligger våken om natta og nigrubler på idéer som kan løse dette, Raymond. Selv i denne følsomme saken er det viktigst for en politiker å fremstå offensiv i debatten – ord og "angrep er det beste forsvar". Og tenkte vi det ikke - innspill fra andre - selv gode idéer - blir også på dette området møtt med "men SE, vi bruker 4 millioner!" - "Vi står på! Hver morgen!"

Unnskyld, Raymond - vi bor her - og ser selv at romfolk behandles værre og værre, får det værre og værre. Også innbyggerne, store og små, får det værre og værre. Her får du derfor helt gratis et par enkle idéer som det er vanskelig å møte med "vi gjør jo så mye!", eller noe sånt.

LES OGSÅ: Byrådet: Oslo skal bli en varmere by med plass til alle

1. TILLAT TIGGING, MEN IKKE ETTER KLOKKEN 18.00. Du vet hva som da skjer, ikke sant. Nettverkstiggerne som samarbeider med prostituerte og pilleselgere, blir kanskje borte. Ærlige tiggere får dessuten en mer normal arbeidsdag! Prøv det.

2. TILLAT TIGGING, MEN IKKE OVERALT. Spar en del åpenbare hovedgater og plasser. Lag et kart, og styr tiggingen mer mot visse områder. Gjerne bort fra områder hvor det tradisjonelt selges mye dop. Kanskje reduseres den organiserte nettverks-kriminaliteten. Det er kanskje ikke så mange dopkunder på Fornebu S eller ved Spar-butikken på Tåsen. Prøv det.

3. TILLAT BLADSALG, MEN KREV SELGER-ID OG RAPPORTERING. Ikke urimelig, men det vil fjerne jukseselgerne, som egentlig ikke selger blader, men som er kriminelle. Gjør det vanskeligere å være kriminell! Kanskje blir du kvitt problemet? Prøv det.

Jeg tror jo egentlig ikke at du vil bry deg om dette, Raymond - men jeg fikk det ut. Kanskje noen leser dette og deler det med deg på Facebook. Og jeg HAR en mistanke om at gode, gamle Fabian Stang ville løst dette bittelitt bedre. Men ikke heng deg opp i DET, da. For DET var ikke poenget.

Nils Petter Nordskar

Nils Petter Nordskar (supporter og tidligere styremedlem i Skeid), er opptatt av å prøve noe nytt for å løse tigger-problematikken. Innlegget ble først publisert på hans Facebook-profil.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse