Nordre Aker Budstikke mener: Kjør forsiktig!

LEDER 20. AUGUST 2009 - Denne uken har tusenvis av elever funnet veien tilbake til skolen. Mange av dem tok fatt på veien for første gang. Nå er det...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
LEDER 20. AUGUST 2009

- Denne uken har tusenvis av elever funnet veien tilbake til skolen. Mange av dem tok fatt på veien for første gang. Nå er det viktige å gi dem en trygg start, ikke bare i klasserommet og i skolegården – der gjør lærerne en fabelaktig jobb – men også på skoleveien. Hver dag i noe sånt som 190 skoledager i året skal elevene gå den samme ruta. Og her har vi som foreldre og voksne et viktig ansvar. Trafikken er skummel, særlig for en førsteklassing. Vi må huske på at mange av dem som startet på skolen denne uken er helt nede i femårsalderen. Førsteklassingene er små, uten en fullt utviklet forståelse for trafikkbildet. Det vil det ta mange år før de får. Kanskje ikke før de begynner å øvelseskjøre i 16-18-årsalderen. Kanskje også senere.

- Derfor, kjære bilist, senk farten og følg med! Allerede i løpet av denne første skoleuken har Politiet i Oslo stoppet mange bilister som kjører for fort, eller som av ulike årsaker ikke følger med i trafikken når de kjører i områdene rundt skolene. Det mest oppsiktsvekkende er at mange av dem med litt for dårlig tid selv er foreldre. Og dette skjer hvert eneste år! Politiet, NAF og Trygg Trafikk påpeker i dagens avis at foreldre som er engstelige for å sende sine håpefulle ut på skoleveien og som heller kjører dem trygt til porten, glemmer at naboens barn også går på den samme veien. Det synes vi er helt utrolig. Vi har flere ganger skrevet om trafikkaoset som finner sted utenfor noen av bydelens skoler i de travle morgentimene før skolestart og jobb. Jo flere som kjører, jo farligere blir det. Sirkeleffekten er åpenbar.

- Oppfordringen til foreldre om å heller ta følge med barna og gå til skolen, slik at de lærer å se seg for og forstå trafikken er vi helt enig i. Flere steder har de følgegrupper der mange elever går til skolen sammen fulgt av en eller flere foreldre, som tar ansvaret på omgang. Det er en glimrende idé som flere burde innføre. På den måten kan vi sikre at alle førsteklassingene våre, og alle andre skolebarn, får en trygg start på skoledagen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse