Klassisk fotballvorspiel

Ja, nå er det ikke mange dagene til vi begynner på Tippeligaen igjen, og jeg kan ikke annet enn å si at jeg gleder meg noe veldig, til tross for at ma...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2009 kl 12:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ja, nå er det ikke mange dagene til vi begynner på Tippeligaen igjen, og jeg kan ikke annet enn å si at jeg gleder meg noe veldig, til tross for at man må spa frem Ullevaal Stadion fra all snøen. Jeg tror veldig mange mennesker er spent på årets Lyn-lag, et lag som i aller høyeste grad fortjener betegnelsen "årets outsider". At Jo Inge Berget vender tilbake til Lyn, på en kostnadsfri låneavtale frem til 2. august, gjør ikke sitasjonen akkurat verre for Lyn. Han er nok en av de mest begavede unge spillerne dette landet har sett, og jeg blir ikke overrasket hvis han setter sitt tydelige preg på Tippeligaen i år.

Lørdag er det faktisk siste mulighet for å se han og resten av Lyn-gjengen i aksjon for Lyn før seriestarten i Tippeligaen, og det er våre venner fra Skien som står på motsatt banehalvdel. Odd Grenland har før denne sesongen hentet Simen Brenne for over tre millioner kroner, og det satses stort på at de skal lykkes, så på lørdag blir det masse mennesker på Skagerak Arena, og et perfekt fotball-vorspiel før neste helgs Tippeliga-åpning.

Kampen mot Odd begynner klokken 15, og etter at Lyn har gitt bygdefolket en leksjon i skikkelig fotball, kan man samles på Paddys for noen kalde og en skikkelig diskusjon om hvordan ståa er i verdens beste klubb, bare dager før det braker løs. En bedre lørdag kan jeg neppe tenke meg, og jeg har i hvert fall store planer om å tilbringe tiden etter kampen på Paddys.

En annen hyggelig nyhet som banket ned i postkassen denne uken, var at vår tidligere midtbanekriger, og ikke minst tidligere landslagsspiller Øyvind Leonhardsen er ansatt som spillerutvikler i Lyn. Øyvind kjenner jeg som en utrolig strukturert og proff kar fra tiden hans i Lyn, og ikke minst en enorm ressurs for de arbeidsgiverne han har hatt i England og i Norge.

At en sånn person velger seg et engasjement i Lyn, forteller mye om den jobben som gjøres rundt det sportslige, både i FC Lyn Oslo og på NTG, men også i Lyns yngres avdeling, hvor Svein Erik Hope har gjort en suveren jobb med å bygge opp en strålende sportslig organisasjon.

Nei, når jeg sitter og skriver dette merker jeg at det begynner å krible inni meg. Jeg skal ikke ljuge og si at jeg var like sprudlende i november måned, da vi fikk det ene skuddet for baugen etter det andre, men akkurat nå, i disse økonomisk vanskelige tider, har jeg fått det for meg at vi kommer til å få en suveren sesong, og magefølelsen min er som regel riktig.

Jeg skal ikke tippe tabellen helt ennå, men jeg føler meg ganske sikker på at vi skal forbedre 7.plassen fra i fjor.

Vi ses i Skien på lørdag.

3 x Lyn.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse