Kommunen må kjøpe Skar Leir

Nordre Aker Budstikke har vært på reportasjetur til vakre Maridalen. Der ble vi kastet ut av Forsvarets folk da vi var innenfor gjerdene til Skar mili...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke har vært på reportasjetur til vakre Maridalen. Der ble vi kastet ut av Forsvarets folk da vi var innenfor gjerdene til Skar militærleir. Vi ønsket å finne ut hvilke verdier som faktisk ligger brakk der inne. Det var ikke mange meterne vi kom før vi fikk beskjed om å forsvinne. Men vi var der lenge nok til å registrere et imponerende antall bygninger i alle størrelser. Noen veldig store, mange mellomstore og en rekke små bygninger i varierende grad av synlig forfall. Vi snakker om store arealer i det som mange kaller porten til Maridalen. Hele Maridalen eies av Oslo kommune, mens Skar leir ligger som en øy der Forsvaret har regjert. Etter at leiren ikke lenger fyller noen funksjon har Skifte Eiendom overtatt. Nå skal området selges. Det store spørsmålet er hvem som kjøper. Og hva området deretter skal brukes til.

Skifte Eiendom blir ikke lenger målt bare på hvilke priser som oppnås. Heldigvis. Vi så hva som skjedde da Bolærne fort ble solgt til en privat menighet uten tanke på allmennhetens behov. Motstanden var massiv, og katastrofen et faktum. Salget av Oscarsborg i Drøbak er en ganske annerledes hyggelig historie. Og nå står Skar leir for tur.

Nordre Aker Budstikke mener det er en selvfølge at Oslo kommune kjøper området. Vi mener det blir fullstendig feil å legge opp til en budrunde her der private spekulanter kommer inn og presser prisen opp. Området har et enormt potensial i en eventuell fremtid der Oslo kommune åpner for boligutvikling og næringsutvikling eller begge deler i Maridalen. I dag er dette en politisk umulighet. Men ingen vet hva som tillates om fire eller om førti år.

Nordre Aker Budstikke mener altså kommunen må sikre seg området. Og vi mener kommunen veldig fort må bestemme seg for fremtidig bruk av Skar leir. Bygninger uten folk blir fort ødelagt. Særlig når bygninger og infrastruktur ligger helt inntil skogen. Vi håper kommunen veldig fort tenker på hva de skal bruke denne fantastiske muligheten til. Noen må inn her. Og det forholdsvis fort, om ikke skogen bare skal overta. En spøkelsesby i Maridalen vil være et monument over dårlig planlegging og dårlig fantasi. Nordre Aker Budstikke kommer til å engasjere seg i denne saken i ukene som kommer. For ordens skyld: Vår egen journalist Tone Berild Kristiansen har ivret lenge for å finne spennende løsninger for Skar Leir. Hun har derfor erklært seg inhabil i dekningen av saken.

Vi mener kommunen veldig fort må bestemme seg for frem-tidig bruk av Skar leir

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse